Dubbele zege Sebastiaan Bleekemolen in Clio Cup

Zandvoort, 31 mei 2004. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) heeft keihard toegeslagen tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Hij won de beide races van de ID&T Clio Renault Sport Cup. De kampioen van 2002 heeft daarmee alle drie de tot nu toe verreden wedstrijden op zijn naam geschreven. Michael Bleekemolen eindigde in de beide races als vijfde.

Tijdens de Pinksterraces reed de ID&T Clio Renault Sport Cup een dubbele race. Op zaterdag stond een wedstrijd over drie kwartier inclusief een verplichte pitstop van een minuut op het programma, op maandag gevolgd door een 'normale' race over twaalf ronden. Sebastiaan Bleekemolen begon de eerste race vanaf pole position. Bij de start nam hij de kop, waarbij routinier Frans Verschuur zich vlak achter hem nestelde. Deze situatie duurde tot op de finishstreep; na 49 minuten racen had Sebastiaan een voorsprong van slechts 0,139 seconde op Verschuur! "Ik kon niet bij hem wegrijden, want hij was iets sneller. Ik kon niets anders dan mijn positie verdedigen", aldus de winnaar. "Ik maakte mijn verplichte pitstop op het moment dat ik de eerste achterliggers voor mij zag rijden. Verschuur wachtte enkele ronden langer en verloor wat tijd bij het passeren van de achterblijvers. Dat maakte denk ik het verschil; na de pitstops lag ik nog steeds op kop." Michael Bleekemolen reed een probleemloze race, hij klom van de achtste startpositie naar de vijfde plaats.

Sebastiaan Bleekemolen reed de snelste raceronde in de eerste wedstrijd, daarom mocht hij ook in de tweede race van pole position vertrekken. Ook deze keer leidde hij van start tot finish. "Ik had het voordeel dat ik nog twee nieuwe voorbanden had overgehouden van de vorige race, mijn achtervolgers Frans Verschuur en Paul van Splunteren hadden hun banden al verbruikt. Daardoor kon ik in de beginfase een beslissend gaatje slaan." Na drie races en drie zeges gaat Sebastiaan ruim aan de leiding in de tussenstand. Michael Bleekemolen vocht zich ook deze race naar voren, hij verruilde zijn zevende startplaats voor wederom de vijfde plek.

Uitslag race 1: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 24 ronden in 48:55.936; 2. Frans Verschuur, op 0.139; 3. Paul van Splunteren, op 0.472; 5. Michael Bleekemolen, op 18.176; 8. Sandra van der Sloot, op 24.434; 17. Dillon Koster, op 16.409. Uitslag race 2: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 12 ronden in 23:40.794; 2. Paul van Splunteren, op 2.722; 3. John de Vos, op 7.332; 4. Dillon Koster, op 9.173; 5. Michael Bleekemolen, op 10.923; 8. Sandra van der Sloot, op 12.921; 10. Allard Kalff, op 13.826. Stand na drie races: 1. Sebastiaan Bleekemolen 63; 2. Paul van Splunteren 50; 3. John de Vos 44; 4. Michael Bleekemolen 33.