Ingezonden persbericht


>

PERSBERICHT

Amsterdam / Breda, 31 mei 2004

Nieuwe website www.cafecultuurprijs.nl
Café Cultuur Prijs 2004 van start

Vanaf 31 mei start de derde editie van de Café Cultuur Prijs, een ontwerpwedstrijd voor studenten en jong talent. Het thema van de wedstrijd is dit jaar 'Geef jouw toekomstvisie op het café als ontmoetingsplaats'. De winnaar ontvangt een geldbedrag van ? 2.000,-. In de jury nemen deel Micha Klein, Ted Langenbach en Marie Hélène Cornips. De Café Cultuur Prijs is een initiatief van Felix Meritis en Dommelsch; Living Tomorrow Amsterdam is dit jaar mede-organisator.

Deelname
Deelnemers aan de wedstrijd kunnen hun eigen toekomstcafé bedenken of invulling geven aan The Future Pub in Living Tomorrow in Amsterdam. De wedstrijd is bedoeld voor studenten tussen de 18 en 28 jaar die nog studeren of pas zijn afgestudeerd. De inzendingen dienen uiterlijk 31 oktober 2004 binnen te zijn. Meer informatie over de wedstrijd en manier van inzenden is te vinden op de website.

Website
Voor deze wedstrijd is een speciale website, www.cafecultuurprijs.nl, ontwikkeld door Studio Micha Klein. Op deze site staat meer informatie over de wedstrijd, voorwaarden voor deelname en deelnemers kunnen zich via de site inschrijven.

Publieksprijs
Naast de officiële Café Cultuur Prijs, waarvan de winnaar wordt bepaald door de vakjury, is er dit jaar voor het eerst ook een publieksprijs. Van 8 tot en met 25 november kan het Nederlandse publiek via de website stemmen op 10 genomineerde inzendingen. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldbedrag van ? 750,-. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagavond 2 december in Felix Meritis te Amsterdam. Tijdens de avond discussiëren de juryleden over de rol van het café in de toekomst.

Jury
De jury van deze derde editie bestaat uit Ted Langenbach, horeca-ondernemer en eigenaar van club Now & Wow in Rotterdam, Micha Klein, new media artist en Marie Hélène Cornips, directeur van de Bond van Nederlandse Architecten BNA.

Initiatiefnemers
De Café Cultuur Prijs is drie jaar geleden ontstaan vanuit de gedachte dat met de verandering van de Nederlandse samenleving ook de cafécultuur verandert. Dommelsch en Felix Meritis willen jong talent stimuleren hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de cafécultuur in Nederland. In de eerste twee jaren is de Café Cultuur Prijs geïnspireerd door Living Tomorrow Amsterdam, een nieuw concept van wonen, werken en leven in de toekomst, en door de diverse caféformules die in Felix Meritis zijn geïnitieerd (o.a. Café Europa, filosofencafé Felix & Sofie). In 2004 is Living Tomorrow medeorganisator van de Café Cultuur Prijs.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Felix Meritis, Francien Jonge Poerink, 020 - 626 23 21 of Interbrew Nederland, Monique Staals, 076 - 525 21 41 of Living Tomorrow, Ilse Sobering, 020 - 203 04 00

>