Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


----------
Eerste triomf voor Roel van Hest in 't Veld

Roel van Hest uit Apeldoorn heeft maandag in het Noord-Hollandse 't Veld de derde etappe van de Univé World on Wheels op zijn naam geschreven. Van Hest won de pelotonsprint vóór Stijn Vanhove uit het Belgische Sint-Andries en de Australiër Michael Byrne.

Van Hest en Byrne stonden voor het eerst dit seizoen op het erepodium. Stijn Vanhove heeft al een overwinning achter zijn naam. In de wedstrijd liet Van Hest zich niet veel voorin zien. "Ik doe nog wat voorzichtig met de gekneusde ribben, die ik na een val in de wedstrijd in Oldebroek heb opgelopen," verklaarde Van Hest, die komende zaterdag een kanshebber is voor de Nederlandse wegtitel in Vorden. Arjan Smit, die daar zijn titel verdedigt, werd vierde. "Ik was in de eindsprint achter Smit gaan zitten, maar dat bleek vandaag verkeerd gegokt,'' constateerde nummer drie Byrne. De wedstrijd eindigde in een massasprint. Een tijdje was er een sterke kopgroep met Byrne, Klaas Slager, Arjan Mombarg, Bob de Vries, Willem Hut en de Belgen Stijn Vanhove, Dimitri Deboel en Jimmy Pierloot. Nadat deze groep was ingelopen werden er niet veel aanvallen meer geplaatst.

Dames
De dameswedstrijd was opnieuw een prooi voor Hilde Goovaerts uit het Belgische Zemst. Haar landgenote Nele Armée moest genoegen nemen met de tweede plek, waar de ambitieuze 16-jarige niet tevreden mee was. Derde werd Elma de Vries uit Haule. Baukje Bonnema uit Kollum veroverde haar derde winst bij de dames-2, gevolgd door Maaike Vos uit Sappemeer en Petra Spigt uit Wervershoof.

B-rijders
Karlo Timmerman uit Staphorst boekte zijn tweede overwinning bij de B-rijders. De andere twee podiumplaatsen waren voor de broers Michel (tweede) en Ronald Mulder (derde). Alle ontsnappingspogingen ten spijt eindigde de wedstrijd in een massasprint. Er was een vroege vlucht geweest van Karlo Timmerman en Stephan Wielinga uit Wolvega. Vervolgens deed Johan Boonstra uit Enumatil een poging, daarna René Altena uit Diepenheim, terwijl Sjaak de Wolff uit Oudehaske probeerde erbij te komen. Er volgde nog een vergeefse vluchtpoging van Timmerman, waarna hij besloot op zijn eindsprint te vertrouwen.

C-rijders
Rob Hadders uit Kraggenburg triomfeerde bij de C-rijders. Hij was weggereden bij de grote groep en kwam alleen aan. Als tweede eindigde Gerrit ten Hove uit Oldebroek, als derde Arjen Klaversma uit Mantgum.

Veteranen
Henk Lankhof uit Aalten kwam bij de veteranen het eerst over de streep uit een kopgroep van drie. Hij klopte Carlo van der Zwan uit Heerde en Jean-Luc Ostyn uit België, die tweede en derde werden. Van der Zwan had de aanval gekozen, maar zag op het nippertje Lankhof nog langszij komen. "Eigenlijk had hij moeten winnen, maar ja, ik kon de overwinning niet laten liggen," aldus Lankhof.

Karin Verhoef, SBN

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl


----------
Over de Univé competities

Univé Verzekeringen, hoofdsponsor van de Skatebond Nederland (SBN), heeft haar naam verbonden aan twee grote nationale skeelercompetities: de Univé Topcompetitie, bestaande uit vijf grote marathons op de weg en de Univé World on Wheels (WOW), bestaande uit zestien 'rondjes om de kerk'. Het 'rondje om de kerk', afgekeken van het wielercriterium, is de traditionele vorm waarin in Nederland skeelerwedstrijden worden georganiseerd. Deze wedstrijden worden al ruim vijftien jaar met groot succes georganiseerd vooral in Oost- en Noord-Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Purmerend en Westkapelle. Univé zorgt samen met de Skatebond Nederland voor animatie van het publiek rondom de WOW-wedstrijden. Ook wordt voorlichting gegeven over de skeelersport.


----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl