Gemeente Amsterdam

Mystery Men De Musical
7 mei 2004 - Akademie voor Musicaltheater
De tweede jaars studenten van de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam, spelen van 2 t/m 6 juni hun eindvoorstelling Mystery Men - de musical. Deze musical is een adaptatie van de film Mystery Men, met oa Ben Stiller.

Mystery Men

Een jaar lang zijn de studenten bezig geweest om het script te bewerken tot een avondvullende voorstelling. Hierbij werden ze geholpen door Michael Diederich (oa bekend van Forbidden Musicals, Nonsens (Lieve Heren), Rocky over the Rainbow) die tevens de regie verzorgt. Samen met Gerbrand van Kolck heeft hij originele muziek geschreven voor Mystery Men. Perry Dossett (Nonsens Lieve Heren, Zeg 's AAA, La Bloemen, Bloemen on Tour) zal de choreografie voor zijn rekening nemen.

Het verhaal

Het verhaal vertelt over een fictieve stad Victoriedam. Victoriedam wordt in de greep van Casanova Frankenstein gehouden, en omdat dé held van de stad, Captain Ongelooflijk, is gevangen genomen, moeten drie mislukte superhelden proberen hem vrij te krijgen en daarmee de stad te redden. Maar of dat wel allemaal goed zal gaan is maar de vraag.

De voorstelling is te zien in het Kampina Theater van 2 t/m 6 juni in Amsterdam Noord. Kaarten zijn te reserveren via de site www.mysterymen.tk en bedragen 10 euro (8 euro met korting).

© Gemeente Amsterdam