Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 2 juni 2004

(


Hillegom - Medewerker bedrijf houdt verdachte van diefstal aan

Een medewerker van een betonbedrijf aan de Meerlaan hield op dinsdag 1 juni rond 16.35 uur op het bedrijfsterrein een 67-jarige man uit Hillegom aan. De medewerker vertrouwde de aanwezigheid van de man op het terrein niet en liet hem met zijn auto stoppen. In de auto zag hij 47 wapeningsstekken liggen die vermoedelijk door de man op het terrein waren ingeladen. De medewerker waarschuwde daarop de politie. Deze nam de man mee. De politie verhoorde de man die toegaf de stekken ter waarde van E 470,00 van het bedrijf gestolen te hebben. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte in de vroege avond weer op vrije voeten gesteld.


Lisse - Aanrijding

Door een onverwachte verkeersmanoeuvre ontstond op dinsdag 1 juni rond 15.30 uur op de Heereweg een aanrijding tussen twee auto's. Een 60-jarige vrouw uit Hillegom week met haar auto plotseling naar rechts uit, raakte een lichtmast en kwam vervolgens dwars op de weg te staan. Een achter haar rijdende 56-jarige automobilist uit Sassenheim kon haar vervolgens niet meer ontwijken. Bij de aanrijding raakte de vrouw aan borst en hoofd gewond. Zij werd overgebracht naar het LUMC.


Leiden - Politie zoekt tasjesdief

De politie is op zoek naar een twee jongens die op dinsdag 1 juni rond 11.45 uur op de Herenstraat van een 38-jarige vrouw uit Leiden een schoudertas stalen. Op het moment dat de vrouw de weg overstak reed een scooter dicht langs haar heen. Op de scooter zaten de twee jongens. De achterop zittende jongen rukte de tas van de schouder van de vrouw. De jongens reden weg in de richting van de 5-Meilaan. Met de tas verdwenen een gsm, een portemonnee, een rijbewijs en bankpas.

Leiden Vaarsurveillances
Tijdens het Pinksterweekend heeft er wederom een vaarsurveillance plaatsgevonden. De surveillances vonden plaats vanaf 13.30 uur tot 22.00 uur. Met uitzondering van zondag 30 mei was het erg druk in en om Leiden.
Daarbij wordt naast de stad Leiden ook op de omringende wateren gesurveilleerd. Op zaterdagmiddag was het bijzonder druk.

In totaal zijn er 65 processen-verbaal opgemaakt. Waarbij tevens geconstateerde overtredingen die met een waarschuwing zijn afgedaan schriftelijk worden vastgelegd zodat bij een volgende controle kan worden nagegaan of de geconstateerde overtreding in orde is gemaakt.

De overtredingen waren uiteenlopend. Van het ontbreken van brandblussers, het niet geregistreerd varen, varen zonder (klein) vaarbewijs, overtreding toegestane snelheid, ontbreken van (voldoende) zwemvesten, dodemanskoord, jeugdige schippers die te jong waren voor het type vaartuig waarin zij voeren.
Het gaat daarbij met name om rubberboten van kleine afmeting (lengte tussen de 2.5 en 3.0 meter) voorzien van tenminste 4 t/m 8 pk buitenboordmotoren.
Nieuwe viertakt 4 pk's kunnen een snelheid bereiken van 20 km/uur. Het vaartuig komt daarbij in planee. Bij een hoger vermogen wordt de snelheid nog hoger. Terwijl kinderen tussen de 12 en 16 jaar niet sneller mogen varen dan 13 km/uur. Zeer veel te jonge schippers varen in boten die te snel varen.

Gouda - Fietser rijdt onder invloed tegen geparkeerde auto

Een 31-jarige vrouw uit Gouda reed op 1 juni rond 22.05 uur op de Eendrachtweg met haar fiets tegen een geparkeerde aan. Dit werd gezien door familieleden van de eigenaar van de auto. Die renden naar de vrouw toe en hielden haar vast in afwachting van de politie. Die constateerde drankgebruik bij de vrouw. Na haar aanhouding werd van de verdachte aan het bureau een ademanalyse afgenomen. De uitslag daarvan was 485 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

Haastrecht - Onder invloed met auto van de weg af
Een 66-jaige automobilist uit Haastrecht werd op dinsdag 1 juni rond 21.50 uur aangehouden. De man werd er van verdacht met zijn auto te hebben gereden terwijl hij onder invloed verkeerde. Op de Provincialeweg West wist hij zijn auto niet onder controle te houden en raakte van de weg. Onder aan de dijk kwam hij met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De Haastrechter bleef ongedeerd. Van de verdachte werd een ademanalyse afgenomen. De uitslag daarvan was 535 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie maakt proces-verbaal op.

Bergambacht Verkeerscontrole blauwe zone
De politie heeft op dinsdag 1 juni van 13.00 tot 14.00 uur op de Hoofdstraat een controle gebruik van de parkeerschijf gehouden. Er werden 20 processen verbaal opgemaakt voor het parkeren zonder de parkeerschijf (12), het overschrijden van de parkeertijd (4), het parkeren buiten de vakken (2) en het rijden zonder de gordel (2).

Lekkerkerk/Stolwijk Snelheidscontrole
De politie heeft op dinsdag 1 juni een snelheidscontrole gehouden op de C.G. Roosweg in Lekkerkerk en de Schoonhovenseweg in Stolwijk. Er werd van 08.00 tot 12.15 uur controleerd in Lekkerkerk. Er werden 2700 passanten geteld en 34 processen verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 113 km/u. In Stolwijk werd er van 12.30 tot 13.15 uur gecontroleerd. Van de 440 passanten waren er 7 in overtreding.

Lekkerkerk Bromfietser onder invloed
De politie heeft in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 juni een 17-jarige bromfietser uit Lekkerkerk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser werd betrapt toen hij op de C.G. Roosweg werd gecontroleerd. De uitslag van de ademanalyse was 550 ug/l. Tegen de bromfietser wordt proces verbaal opgemaakt.

Schoonhoven Diefstal trekker
Bij de politie is aangifte gedaan van diefstal van een trekker op de Broeikweg. De trekker werd tussen zaterdag 29 mei 16.00 uur en dinsdag 1 juni 07.30 uur weggenomen. De oplegger die aan de trekker zat werd losgekoppeld en achtergelaten. De witte trekker werd vermoedelijk opengebroken om binnengekomen.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --