PGGM


PGGM ontwikkelt Extra Pensioen met meer zekerheid

Dit najaar introduceert PGGM het Zekerheidspensioen. Dit product biedt PGGM-klanten de mogelijkheid hun pensioen aan te vullen zonder beleggingsrisicos. Volgens PGGM is hier bij een deel van de klanten behoefte aan.

Zekerheidspensioen
Binnenkort komt PGGM met een nieuwe variant van PGGM Extra Pensioen: het Zekerheidspensioen. Hierbij wordt niet belegd, maar koopt de klant met iedere premiebetaling een gegarandeerd pensioenrecht. Het aangekochte pensioenrecht wordt vanaf de eerste premiebetaling onder dezelfde voorwaarden geïndexeerd als het collectieve pensioen. Deze vorm van pensioenopbouw is met name geschikt voor degenen die voorkeur geven aan zekerheid en voor degenen die een kortere opbouwperiode beschikbaar hebben.

Rendementspensioen
In 2002 introduceerde PGGM het Extra Pensioen. Medewerkers in de sector zorg en welzijn kunnen hiermee op individuele basis hun pensioen verhogen. De ingelegde premie wordt belegd. Dit leidt tot een eindkapitaal dat op de pensioendatum wordt omgezet in een tijdelijk of levenslang pensioen. Deze variant draagt voortaan de naam Rendementspensioen. Deze vorm van extra pensioenopbouw is vooral geschikt voor klanten die voorkeur geven aan flexibiliteit en rendement en die bovendien een langere opbouwperiode in het verschiet hebben.

Extra pensioen bij PGGM
Het individuele aanvullende product dat PGGM zijn klanten biedt, blijft bestaan onder de naam Extra Pensioen. Maar vanaf nu zijn er daarbinnen dus twee varianten: het Rendementspensioen en het Zekerheidspensioen. Het uiteindelijk opgebouwde bedrag kan bij Zekerheidspensioen lager uitvallen dan bij het Rendementspensioen, maar de klant heeft vooraf wel zekerheid over de hoogte van de pensioenaanvulling. Wie kiest voor de variant Rendementspensioen, krijgt bovendien de mogelijkheid op enig moment over te stappen naar het Zekerheidspensioen. Bijvoorbeeld als de pensioendatum in zicht komt.

PGGM - 2 Juni 2004 - Corporate Communication