NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Stichting Postcode Loterij wordt N.V.

Nationale Postcode Loterij, Sponsor Loterij en BankGiro Loterij samen in Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Per 1 juni 2004 zijn de Stichting Nationale Postcode Loterij, de Stichting Fondsen Promoties (Sponsor Loterij) en de Stichting Uitvoeringsorgaan Financiële Acties (BankGiro Loterij), omgezet in Naamloze Vennootschappen. De drie N.V.'s zullen worden beheerd door de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. De namen van de drie loterijen zijn per 1 juni aangepast, te weten: de Nationale Postcode Loterij N.V., de Sponsor Loterij N.V. en de BankGiro Loterij N.V.

Kostenbesparing en Transparantie
De reden om van de drie stichtingen als rechtsvorm af te stappen en over te gaan naar een N.V.-structuur is tweeledig. In de eerste plaats biedt de nieuwe structuur de mogelijkheid aan de drie organisaties om een fiscale eenheid te vormen. Dit levert een aantal praktische voordelen op en bespaart onnodige kosten.
In de tweede plaats gelden voor een N.V. in Nederland duidelijke regels inzake verslaglegging. Dat bevordert de transparantie, iets waar de goede doelen loterijen grote waarde aan hechten.

De directie over de drie vennootschappen wordt gevoerd door de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. Hierin hebben dezelfde personen zitting als in het huidige bestuur van de loterijen. Verder zullen de huidige leden van de Raad van Toezicht per 1 juni toetreden tot de Raad van Commissarissen. De aandelen van de naamloze vennootschappen zullen worden beheerd door de Stichting Aandelen Nationale Goede Doelen Loterijen.

Amsterdam, 2 juni 2004