AutoRai

2-6-2004

GM Daewoo start productie op in transmissiefabriek van Boryeong

GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo) heeft bekend gemaakt dat het de transactie heeft afgerond voor de overname van de bezittingen van Daewoo Powertrain. Hierdoor is de productiefabriek in Boryeong, waar transmissies voor personenwagens worden gefabriceerd, eigendom geworden van GM Daewoo.

De fabriek, die nu officieel een business unit van GM Daewoo is geworden, is gelokaliseerd in de stad Boryeong in de Zuid Koreaanse provincie Chungcheong. Jaarlijks kunnen er door de ca. 400 medewerkers zon 400.000 transmissies worden geproduceerd.

Tijdens een fabrieksbezoek en ontmoetingen met medewerkers en vertegenwoordigers van de vakbonden lichtte GM Daewoo President en CEO Nick Reilly de visie van GM Daewoo toe, evenals de ontwikkelingsplannen voor de productiefaciliteit in Boryeong op lange termijn. Wij zijn trots dat deze fabriek een onderdeel is geworden van de GM Daewoo familie. Door deze overname is gegarandeerd dat GM Daewoo voortdurend wordt voorzien van hoogkwalitatieve, betrouwbare transmissies die in Korea zijn geproduceerd, verklaarde Reilly. De Boryeong fabriek zal een beslissende rol spelen in het aanhoudende succes van GM Daewoo nu wij de productie en het aanbod van onze producten verhogen. De fabriek zal een toonaangevende rol spelen bij de bouw van de volgende generatie automatische transmissies van GM Daewoo, die gezamenlijk door GM Daewoo en GM Powertrain in Noord Amerika is ontwikkeld.

GM Daewoo verwacht bijna KRW 420 miljard (290 miljoen euro) in de fabriek te investeren voor de ontwikkeling en productie van nieuwe, milieuvriendelijke versnellings-bakken voor personenautos. Productontwikkeling, machines, nieuwe uitrusting, training van medewerkers en modernisering van de fabriek maken deel uit van het investerings-plan.

GM Daewoo Auto & Technology, gevestigd in Incheon, Korea, werd in 2002 opgericht. De onderneming beschikt over drie productiefaciliteiten in Korea en een fabriek in Vietnam. Producten van GM Daewoo worden bovendien geassembleerd in GM-fabrieken in China, Thailand en India. In 2003 verkocht GM Daewoo bijna 600.000 autos. De producten worden geëxporteerd naar meer dan 140 landen.