Gemeente Dordrecht


---

Herinrichting Grote Markt start begin 2005

Vincent Brinkhof
Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met de plannen voor herinrichting van de Grote Markt. Het wordt een plein met nieuwe bestrating, voorzien van efficiënte parkeergelegenheid, ruimte voor het stallen van fietsen, verbeterde verlichting en aangepaste groenvoorziening.

Voorheen werd op een deel van de Grote Markt de weekmarkt gehouden. Nu de functiecombinatie `markt en parkeren' is vervallen, kan het plein efficiënter worden ingedeeld. Daarnaast wordt binnenkort een poller op de Grote Markt geplaatst (die op de Roobrug komt te vervallen). In het plan is rekening gehouden met archeologisch onderzoek. Mede hierdoor komt meer informatie beschikbaar voor toekomstige ontwikkelingen in dit gebied.

Op verzoek van de ondernemers wordt pas begin 2005 in plaats van eind 2004 met de werkzaamheden gestart. Burgemeester en wethouders bekijken nog of aan de zijde van de Varkenmarkt meer parkeergelegenheid kan worden gerealiseerd. De omwonenden krijgen binnenkort een uitnodiging voor een informatieavond.