Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


2 juni 2004


Etten - geen voorrang, aanrijding het gevolg


Een 31-jarige automobiliste uit Gaanderen reed op dinsdag omstreeks 09.35 uur op de Dorpsstraat komende uit de richting van het centrum en verleende op de kruising met de Zeddamseweg geen voorrang aan een 23-jarige automobiliste uit Terborg. Beide voertuigen raakten bij de aanrijding die volgde zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.


Wehl - schade door loopvlak vrachtwagenband


De auto van een 45-jarige man uit Doetinchem raakte dinsdagavond rond 23.30 uur op de Rijksweg A 18 beschadigd doordat hij over het losgelaten loopvlak van een vrachtwagen-band reed. De chauffeur van de vrachtwagen is nog niet bekend geworden, maar de benadeelde hoopt, dat deze zich meldt. Een getuige die het loopvlak zag liggen en die was teruggereden om het weg te halen kwam net te laat. De auto van de benadeelde liep schade aan de voor- en onderzijde op. De plaatselijke politie en het KLPD hebben nog een onderzoek ingesteld, maar troffen de veroorzaker niet aan.


Laag Keppel - over de kop


Een 25-jarige inwoner uit Wehl is dinsdagochtend met rug- en nekklachten in het ziekenhuis in Doetinchem opgenomen. Hij was omstreeks 07.00 uur bij een eenzijdige aanrijding op de Eldrikseweg betrokken. Hij kwam met z'n auto uit de richting Wehl en kwam in de rechter berm terecht. Kennelijk trachtte hij z'n voertuig te veel te corrigeren waarna hij naar de linker kant van de weg schoot en in een greppel belandde. Vervolgens sloeg de auto enkele malen over de kop en kwam zo tot stilstand. De chauffeur werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, z'n auto moet als verloren worden beschouwd.


Borculo - fietser rijdt tegen auto


Een 15-jarige fietser uit Borculo is dinsdag omstreeks 15.20 uur op de Ruurloseweg in botsing gekomen met een auto; de jongen liep een hoofdwond op. De knul reed over het fietspad en verklaarde duizelig te zijn geworden, waarna hij op de rijbaan belandde. Hier naderde een 36-jarige plaatsgenoot met de auto. Ondanks stevig remmen kon deze een aanrijding niet meer voorkomen. De jongeman werd voor een hoofdwond in het ziekenhuis behandeld.


Laag Keppel - diefstal auto


Afgelopen maandag ontdekte de eigenaar van een blauwe Peugeot 307 SW, gekentekend 61-NR-SN, dat zijn auto vanaf het pleintje bij de watermolen aan de Dorpsstraat was ontvreemd. Kennelijk heeft men een ruitje vernield om de auto te stelen want de benadeelde trof alleen nog glasresten aan.


Ulft- diefstal bedrijfswagen


Ook in deze plaats verdween een auto. Hier gaat het om een blauwe Mercedes Benz, 412 D gekentekend VH-LB-38. Deze stond op het terrein van een bedrijf aan de Bolanden en men had de sleutels in de auto achtergelaten. Zaterdag is de auto nog door een werknemer op het terrein gezien, maandag bleek hij te zijn verdwenen. Het preventieadvies van de politie is hier denk ik duidelijk: laat nooit sleutels in de auto achter !!!!!!!!!!!!


Ulft - diefstal kayak


Een 49-jarige Doetinchemmer heeft bij de politie aangifte van diefstal van zijn blauw/witte kayak gedaan. Het vaartuig lag op een aanhanger die op een afgesloten terrein aan de Bongersstraat stond. Het gaat om een zelf gebouwde éénpersoons kayak en de benadeelde is ernstig gedupeerd.


Terborg- inbraak in kindercentrum


Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in kindercentrum 't Kempske aan de Bosboomstraat. Men forceerde een raam en ontvreemde onder meer een tv van het merk Sharp. Kennelijk heeft het luide alarm in het centrum de dieven op de vlucht gejaagd.


Ulft- bekrassen auto's


De politie stelt een onderzoek in na het bekrassen van meerdere auto's aan de Valkenhof in Ulft. De vernielingen werden in de periode van 21 mei tot 1 juni gepleegd en inmiddels hebben 5 benadeelden aangifte gedaan. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.


Silvolde - graffiti op speeltoestellen


In het Pinksterweekend hebben vandalen graffiti op enkele speeltoestellen van de Bontebrugschool aan de Bontebrug gespoten. Ook werd er een speelkar vernield. Al eerder werd graffiti gespoten bij school de vlieger en de politie heeft de vernielingen in onderzoek.


Borculo - te hard door de wijk


Naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag op de Wessel van Eylllaan hebben agenten op verzoek van de wijkagent dinsdag tot twee keer toe een controle gehouden. In beide gevallen werden er 7 overtreders bekeurd, waaronder een wijkbewoner. De hoogst gemeten snelheid was 79 km terwijl men er maar 50 mocht rijden.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --