Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

SLM BINNENKORT IN DE LUCHT MET EIGEN TOESTEL
Joint venture SLM/KLM biedt garantie op stoel

Amsterdam, 2 juni 2004... Passagiers, die tickets hebben gekocht voor een vlucht met Suriname Airways (SLM) naar Paramaribo zijn verzekerd van een stoel. Dit meldt SLM-vertegenwoordiger in Nederland Ewald Henshuijs naar aanleiding van de berichten rond de net door de SLM aangekochte Boeing 747-300, die recentelijk in het nieuws kwam omdat het toestel het luchtruim later zal betreden dan geplanned. Tot het zover is worden de vluchten uitgevoerd met een KLM-toestel.

Joint venture SLM/KLM
Er is onduidelijkheid ontstaan rond de afhandeling van de vluchten van de SLM, nu blijkt dat de onlangs door hen aangekochte Boeing 747-300 het luchtruim voorlopig niet zal betreden. Oorzaak is een administratief probleem. "Het belangrijkste is, dat passagiers weten dat zij in ieder geval naar Paramaribo zullen reizen. Wij - de joint venture SLM/KLM - garanderen dat er 6x per week vluchten van Amsterdam naar Paramaribo en vice versa vertrekken en wij jegens de passagiers alle afspraken nakomen".

Eigen vlag
Henshuijs: "De situatie heeft met papierwerk te maken. De certificering van het vliegtuig onder Surinaams recht brengt complicaties met zich mee, dit heeft met de jonge wetgeving van het land te maken. We verwachten dat het toestel medio augustus officieel geregistreerd zal zijn en we dan de vluchten onder eigen vlag met een SLM-toestel zullen uitvoeren. Tot dat moment zorgt de joint venture hiervoor".

Onderhoud
Recentelijk is het KLM toestel - een Boeing 747-300, geschikt voor 460 passagiers - overgegaan in handen van de SLM. Het onderhoud wordt door KLM verzorgd, evenals de D-check die de teller weer op nul vlieguren heeft doen belanden. De SLM beschikt hiermee over een zo goed als nieuw toestel. In de nieuwe situatie zullen er drie vluchten door KLM worden uitgevoerd en drie door SLM. De joint venture blijft gehandhaafd. Deze biedt het grote voordeel dat passagiers met hetzelfde ticket op zowel een SLM als een KLM vlucht kunnen reizen. Bel voor meer informatie en reserveringen 0900-8050 of zie www.slm.firm.sr