Politie Zaanstreek-waterland


Politiebureau a.s. vrijdag gesloten

Het politiebureau aan de Deimpt 7 in Volendam is op vrijdag, 4 juni de hele dag gesloten. Het bureau aan de Zeestraat in Volendam is wel gewoon van negen tot vijf uur open. De sluiting van het bureau aan de Deimpt is een direct gevolg van de noodzakelijke politie-inzet voor de voetbalwedstrijd van donderdag, 3 juni van FC Volendam.

13:37 01-JUN-04
LOC: PURMEREND, DR ALBERT SCHWEITZERLAAN

Vluchtende bromfietser rijdt 100 km/uur

Een 16-jarige bromfietser uit Purmerend haalde snelheden van 100 km/uur bij een poging aan de politie te ontkomen. Een motoragent zag de jongen zonder helm rijden. Ook zijn passagier had geen helm op. Bij het zien van de politie ging de bromfietser er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging via onder andere de Van IJsendijkstraat, Churchilllaan en Purmerdijk haalde de bestuurder levensgevaarlijke capriolen uit en miste op een haar na voetgangers en fietsers. Ook reed hij in een straat tegen het verkeer in. Uiteindelijk kon hij in de Schweitzerlaan worden aangehouden. De bromfiets bleek zwaar opgevoerd te zijn en werd voor technisch onderzoek naar het bureau gebracht. Voetgangers en fietsers, die door de bromfietser bijna zijn aangereden, worden verzocht te bellen met het wijkteam Overwhere via 0900-8844. Voor alle verkeersovertredingen zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

00:18 02-JUN-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, KUIPERSVELD

Dronken automobiliste rijdt door na aanrijding

Een 40-jarige automobiliste uit Assendelft reed door, nadat zij een geparkeerde auto had aangereden. De eigenaar van de auto hoorde de klap, zag de bestuurster wegrijden en ging haar achterna. Op de Westerkoogweg kon hij haar tot stoppen dwingen en waarschuwde de politie. De vrouw had duidelijk gedronken en blies later op het bureau 615 ug/l, bijna drie keer zoveel als is toegestaan. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van zeven uur. De geparkeerde auto kreeg schade aan de voorbumper, de gril en de radiator.

03:21 02-JUN-04
LOC: WESTZAAN, KERKBUURT

Dronken automobilist is rijbewijs kwijt

Het rijbewijs van een 64-jarige automobilist uit Westzaan werd ingevorderd, omdat de man teveel gedronken had. De man werd gesnapt bij een alcoholcontrole. Op het bureau blies hij 630 ug/l, bijna drie keer zoveel als is toegestaan. Naast een proces-verbaal kreeg de man ook een rijverbod van zeven uur.

12:03 02-JUN-04
LOC: PURMEREND, WAGENWEG

Winkeldieven aangehouden

Een 41-jarige Purmerender en een 34-jarige Amsterdammer werden door personeel van een warenhuis aangehouden wegens diefstal. De twee werden gezien, toen zij uit de personeelskantine kwamen. Bij controle bleken in die kantine vijf personeelskluisjes te zijn opengebroken. Uit één van de kluisjes had men een portemonnee en een mobiele telefoon ontvreemd. Eén van de verdachten had die telefoon in zijn zak. De portemonnee werd onder een auto voor het warenhuis gevonden. Een getuige had gezien, dat één van de verdachten dit daar weggooide. Onderzocht wordt of er ook spullen uit de andere kluisjes zijn ontvreemd. De verdachten werden aan de politie overgedragen en later ingesloten.


Verkeershandhaving

R. de Haan
Telefoon (075) 687 40 80
Mob. 06 53597597
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-020604


10:00-1800 01-JUNI-04
Edam/Volendam

Videoauto

Tijdens een snelheidscontrole, die uitgevoerd werd door de onherkenbare videoauto van het verkeershandhavingsteam regiopolitie Zaanstreek Waterland werd van een bestuurder van een auto het rijbewijs ingevorderd. De bestuurder reed over de N247 richting Scharwoude met een snelheid van 135km/uur, terwijl de toegestane snelheid ter plaatse 80km/h bedroeg.

01-JUNI-04

Regio

Radardetectorcontrole

Door het Verkeershandhavingsteam is gericht gecontroleerd op het gebruik van de radarverklikker.
Tijdens deze controle werden drie bestuurders betrapt op het gebruik hiervan. Deze bestuurders hebben afstand gedaan van hun verklikker en kunnen daarnaast rekenen op een boete van 250 euro.
Na ingebruikneming van dit nieuwe wapen tegen snelheidsduivels zijn in een korte periode van een week acht radardetectoren inbeslaggenomen, die gebruikt werden om snelheidscontroles te ontdekken.

13:30-16:00 01-JUNI-04
Wormerveer

Gordelcontrole

Op de Kerkstraat in Wormerveer is een gerichte gordelcontrole gehouden. Daarbij werd tevens gelet op het niet gebruiken van de autogordel door passagiers, die op de achterbank zaten. In totaal werden
Eenentwintig bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

19:15-22:15 01-JUNI-04
Wormerveer

Alcoholcontrole

Op de Zaanweg in Wormerveer zijn tijdens een alcoholcontrole 157 blaastesten afgenomen van bestuurders. Geen van de bestuurders had (teveel) gedronken.


---- --