Gemeente Baarn

Nieuwe gemeentelijke kadastrale balie


02-06-2004

Informatie van het Kadaster nu ook bij Gemeente opvraagbaar

Inwoners van de gemeente Baarn kunnen vanaf heden informatie van het Kadaster opvragen in het gemeentehuis bij de nieuwe kadastrale balie. Het gaat daarbij om informatie over vastgoed in de gemeente Baarn, zoals gebouwen en percelen. Voorheen moest men voor deze informatie naar een regionale Kadastervestiging, bijvoorbeeld in de stad Utrecht. Door het openen van een kadastrale balie bij het loket Burgerzaken in het gemeentehuis, wil de Gemeente Baarn extra service verlenen door beschikbare informatie dichter bij de burger te brengen.

Bij de gemeentelijke kadastrale balie kan informatie opgevraagd worden over percelen, gebouwen en wie hiervan eigenaar is. Verder kan men informatie krijgen over hypotheken, eventuele beslaglegging en gebruiksbeperkingen in verband met bijvoorbeeld bekende vervuiling van de grond. Er kunnen ook kaarten uitgeprint worden, waarop de ligging van percelen is aangegeven. De Gemeente Baarn levert deze informatie, net als het Kadaster, tegen een vergoeding van EUR 5,45 per product per perceel.

De Gemeente Baarn heeft een overeenkomst gesloten met het Kadaster om tot deze nieuwe gemeentelijke kadastrale balie te komen. Zo kan gemeentelijke vastgoedinformatie en kadastrale vastgoedinformatie gelijktijdig aangeboden worden aan de burger.

De openingstijden van de gemeentelijke kadastrale balie zijn gelijk aan die van het loket Burgerzaken: op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur, op woensdagmiddag ook van 13.30 tot 16.00 uur en op woensdagavond van 18.00 tot 19.30 uur in de even weken (van april t/m september iedere week).