Politie Twente

Persbericht Politie Twente van 2 juni 2004

Politie vraagt hulp
Het team dat onderzoek doet naar de moord op Yavuz Mehmet Irturk vraagt hulp van bevolking Oldenzaal

Het politieteam dat onderzoek doet naar de moord op Yavuz Mehmet Irturk, die zondag 30 mei werd aangetroffen in Amersfoort aan de Dr. Abraham Kuiperstraat in een geparkeerde auto, vraagt de hulp van de bevolking bij het oplossen van deze zaak.

Zij wil in contact komen met mensen die tussen dinsdag 25 mei omstreeks 19.00 uur en zondagmiddag 30 mei, contact hebben gehad met het slachtoffer of die hem of zijn auto tussen de genoemde tijdstippen ergens hebben gezien. Was hij in gezelschap van andere personen? Of wellicht zijn er mensen die gezien hebben dat de auto van het slachtoffer aan de Dr. Abraham Kuyperstraat in Amersfoort werd geparkeerd.

Het 23-jarige slachtoffer Yavuz Mehmet Irturk uit Oldenzaal was ongeveer 1 m 80 groot, had een tenger postuur, Zuid-Europees uiterlijk en kort zwart haar. Op het moment van zijn verdwijning, dinsdag 25 mei omstreeks 19 uur, was hij gekleed in een donkere broek, een zwart overhemd met blokmotief en een kort model jack, groen van kleur. De auto waarin hij was vertrokken en ook in is aangetroffen is een zwarte Opel Vectra stationwagen, voorzien van het kenteken XS-GZ-15.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met het team onder telefoonnummer 053-4556743 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verzoek aan de redactie:
Een foto van het slachtoffer en van zijn auto zijn bij dit persbericht gevoegd. Gaarne, wanneer dit bij uw medium mogelijk is, deze plaatsen.

Noot: eerder verscheen onderstaand persbericht:

Persbericht Politie Utrecht:
Dode man aangetroffen
AMERSFOORT - Zondagmiddag 30 mei heeft de politie een dode man in een geparkeerde auto aan de Dr. Abraham Kuiperstraat aangetroffen. Getuigen hadden in de auto een lichaam zien liggen en schakelden omstreeks 14.30 uur de politie in. Ter plaatse gekomen, bleek de man door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Uit onderzoek is gebleken dat het 23-jarige slachtoffer uit Oldenzaal afkomstig is. Vanwege zijn afkomst wordt de zaak overgedragen aan de politieregio Twente die een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft geformeerd. Samen met de politieregio Utrecht onderzoekt zij de toedracht van het overlijden. In het belang van het onderzoek kunnen momenteel geen nadere mededelingen worden gedaan.