Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DATUM 2 juni 2004

VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

Bull biedt diensten aan voor Linux/UNIX-desktop KDE

Regelmatig staan klanten voor de vraag hoe ze met een beperkt budget kunnen worden voorzien in de implementatie, het beheer en het onderhoud van Linux-desktops. Vandaag kondigt Bull Nederland aan dat het oplossingen en diensten aanbiedt rondom KDE, de bekendste grafische omgeving voor Linux/UNIX. Per direct kunnen bedrijven dankzij de professionele ondersteuning van Bull migreren naar Linux-systemen voorzien van de KDE-desktop. Bull bewijst hiermee dat zij onafhankelijk van haar leveranciers een betrouwbaar alternatief kan bieden voor commerciële software.

Met deze stap versterkt Bull zijn betrokkenheid met Linux, doordat het nu aanbieder is van zowel server- als desktopoplossingen op Linux. Zodoende vergroot Bull zijn mogelijkheden om flexibele informatieoplossingen te leveren aan zijn klanten. KDE gecombineerd met GNU/Linux biedt een uitstekende oplossing voor het bedrijfsleven waar de behoefte om de ICT-budgetten in de hand te houden groot is. Met KDE kunnen bedrijven, overheidsinstanties en andere organisaties zichzelf ontdoen van de enorm hoge licentiekosten die bedrijfssoftware met zich mee kan brengen.

Over Bull

Bull Nederland is onderdeel van de succesvolle Europese Bull Groep, gevestigd en beursgenoteerd in Parijs. Deze enige volledig Europese ICT-producent en -leverancier heeft wereldwijd ruim 8.000 medewerkers en is actief in vele landen. Meer dan 50% van de omzet van Bull is afkomstig uit opdrachten voor dienstverlening en technologie-integratie. In Nederland heeft Bull 180 medewerkers. Bull stelt zich ten doel zijn klanten open IT-oplossingen te leveren, van servers en architectuurontwerp en -onderhoud tot systeemintegratie, beveiliging, hosting en outsourcing. Het dienstenaanbod van Bull stelt (semi-)overheidsinstanties en het bedrijfsleven in staat hun primaire bedrijfsprocessen te ondersteunen om zo hun dienstverlening aan burger of klant te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.bull.nl.

Over KDE

KDE is een onafhankelijk project van honderden ontwikkelaars, vertalers, grafische designers en professionals die wereldwijd samenwerken via het internet om een vrij verkrijgbare desktop- en kantooromgeving te creëren. Hierbij maakt men gebruik van een flexibele, componentengebaseerde, netwerktransparante architectuur waarbij KDE fungeert als het perfecte ontwikkelplatform. KDE voorziet in een stabiele, volwassen desktop, een compleet Office-pakket (KOffice), een groot aantal netwerk- en administratieprogramma's en een efficiënt, intuïtief ontwikkelplatform waarbij men gebruik kan maken van de voortreffelijke ontwikkelomgeving KDevelop. KDE is het bewijs dat het Open Source Software-model "Bazaar-style" een eersteklas technologie kan voortbrengen die gelijkwaardig - zoniet beter - is dan de meest complexe commerciële software. Kijk voor meer informatie op www.kde.nl.

Handelsmerken KDE, K Desktop Environment, KDevelop en KOffice zijn handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group. Alle andere handelsmerken of auteursrechten waarnaar wordt verwezen in deze aankondiging zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie:

Bull Nederland
Lex de Weille
Hogehilweg 21
1101 CB Amsterdam
Nederland
lex.de-weille@bull.nl
www.bull.nl

KDE-NL
Fabrice Mous
Steigerbouw 7
3991 NZ Houten
Nederland
fabrice@kde.nl
www.kde.nl