Politie Flevoland

Minder overlast in Sterrenbuurt

Noordoostpolder & Urk 02-06-2004 - Aanhoudingen en invallen in drugszaak

NOORDOOSTPOLDER & URK Dankzij inspanningen van Politie Flevoland, Justitie, de gemeente Noordoostpolder en andere instellingen, is de drugsoverlast in de Sterrenbuurt verminderd en is de veiligheid vergroot. Eén en ander is het gevolg van een groot onderzoek, dat de politie vorig jaar heeft opgestart. Het resultaat was meer dan twintig aanhoudingen en twee invallen in drugspanden.

Het onderzoek had tot gevolg dat er geen verkoop en overlast meer plaatsvond in de buurt van de twee als drugspanden bekende woningen. Daarnaast is de kans dat jongeren in aanraking zouden kunnen komen met drugs, verminderd. Dankzij dit onderzoek - uitgevoerd door zes politiemensen en, naar gelang het onderzoek, aangevuld met andere politiespecialisten - werd waarschijnlijk voorkomen dat een illegaal drugspand op Urk gevestigd werd.

Groot onderzoek

Tijdens een bewonersbijeenkomst vorig jaar maakten inwoners duidelijk dat zij genoeg hadden van de drugsoverlast in hun wijk. De politie stelde meteen een groot onderzoek in, waarbij een aantal drugshandelaren, -leveranciers en -gebruikers aangehouden werden. De politie heeft tot nu toe niets hierover bekendgemaakt, omdat zij nog meer verdachten op last van Justitie, de leider van het onderzoek, wilde aanhouden. Dat is inmiddels gebeurd.

Actief blijven

De politie heeft dus de afgelopen maanden onder leiding van Justitie, mede dankzij meldingen en getuigenverklaringen, veel mensen aangehouden. Toch blijft de politie de komende tijd samen met gemeente en andere instellingen aandacht hebben voor drugsoverlast en criminaliteit die daarmee gepaard gaat. Daarnaast heeft zij de woningbouw geadviseerd maatregelen te treffen. Dit om te voorkomen dat de huizen opnieuw voor drugsverkoop gebruikt gaan worden. Woningbouw en gemeente zijn, net zoals de politie, actief bezig drugsoverlast te voorkomen en zonodig te bestrijden.

Zie verder het nieuwsbericht "Resulaten drugsonderzoek" op deze nieuwspagina of de informatie in het dossier.