Gemeente Den Haag

mei 2004
Krajicek bij Streetsport in Spaarwaterstraat (28 mei)

Richard Krajicek bezoekt woensdag 2 juni de Streetsportactiviteiten aan de Spaarwaterstraat. De winnaar van het tennistoernooi op Wimbledon in 1996 komt daar om 19.00 uur ook zelf in actie voor een partij tegen Berry Korst, de Nederlandse rolstoeltenniskampioen van 2001. De streetsportactiviteiten beginnen al om 15.00 uur.

Op de playground aan de Spaarwaterstraat (nabij de Theresiastraat, de buurt waar Richard Krajicek is opgegroeid) kan de jeugd meedoen aan onderdelen als basketball, tennis, voetbal, skaten en streetdance. De activiteiten staan onder leiding van de gemeentelijke sportstimuleringsorganisatie Sportsupport en de welzijnsorgansiatie Haagse Hout.

Basisschool De Zonnebloem overhandigt Richard Krajicek 's avonds een cheque voor de Richard Krajicek Foundation. Deze instelling maakt het mogelijk dat kinderen uit wijken, die extra aandacht nodig hebben, in de gelegenheid worden gesteld om te sporten. Leerlingen van de aan de Hyacinthweg 3-5 gevestigde school hebben in het kader van de Olympische Spelen allerlei acties op touw gezet. De opbrengst daarvan is bestemd voor de Richard Krajicek Foundation.

De zomertoer van Streetsport is de komende maanden op elf locaties in Den Haag. Op 22 mei werd begonnen in Leidschenveen. Na de Spaarwaterstraat strijkt de karavaan op woensdag 9 juni a.s. neer in het Kanaalpark aan de Haringkade in Scheveningen. De finale van de toer is op 12 september op het Spuiplein.