Ingezonden persbericht

Kerkwijk meldt zich als kandidaat- burgemeester Eindhoven

EINDHOVEN, 20040602 -- In 2006 krijgen gemeenten een gekozen burgemeester. Dat zijn althans de plannen van het kabinet Balkenende. De inwoners van Eindhoven mogen dan zelf hun burgemeester kiezen. Zij kunnen dan in ieder geval stemmen op René Kerkwijk. Hij lanceert vandaag een campagne die moet leiden naar het burgemeesterschap van Eindhoven. Die campagne wordt begonnen met het openen van een campagnewebsite: www.kerkwijk2006.nl Twee jaar voor de verkiezingen is de eerste kandidaat in Eindhoven dus bekend.


René Kerkwijk is in Eindhoven geen onbekende. De laatste negen jaar is hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter van GroenLinks in Eindhoven. Daarnaast is hij werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg waar hij onder meer een coördinerende functie bekleedt. In 2006 stopt René Kerkwijk als gemeenteraadslid en na 11 jaar ziet hij een nieuwe uitdaging in het burgemeestersambt van Eindhoven. Hij wil Alexander Sakkers opvolgen die nu nog burgemeester is.

Als burgemeester wil René Kerkwijk van de mensen zijn en tussen de mensen staan. De inhoud van het programma van René Kerkwijk is beschikbaar in een ABC op de website. De komende maanden wordt daar nog verder aan gewerkt. Wie René Kerkwijk echter kent weet dat hij een duidelijk visie heeft en dat hij een goed idee hebben koppelt aan een pragmatische en resultaatgerichte instelling. Kortom: een burgemeester die zal gaan voor het resultaat. Mooie woorden zijn prachtig, maar het is het resultaat dat telt. Ofwel: niet lullen, maar poetsen!

Met de website www.kerkwijk2006.nl start René Kerkwijk de campagne. De komende maanden wordt met een campagneteam verder bekeken hoe de kandidatuur onder de aandacht kan worden gebracht.
De campagne voor de burgemeestersverkiezing Eindhoven 2006 is vandaag begonnen.

De kiezer heeft een keuze en Kerkwijk is er klaar voor!




Ingezonden persbericht