Politie Limburg-Zuid

Politie lost 14 straatroven op

Maastricht 03-06-2004 - Van eind april tot eind mei 2004 heeft de politie Limburg Zuid onderzoek gedaan naar een aantal straatroven en de politie Limburg Zuid denkt tot nu toe zon 14 straatroven te hebben opgelost.

Die werden gepleegd in de periode december 2003 tot april 2003 in de wijken Witte Vrouwenveld, Nazareth, Wijckerpoort en in Heer. Bij dit onderzoek kwamen totaal vier 17-jarige (strafrechtelijk minderjarige) verdachten uit Maastricht in beeld. Drie verdachten zitten, in afwachting van hun verschijnen voor de rechter, nog in gevangenhouding.

De slachtoffers van de straatroven waren meestal jeugdigen / jongeren. Die werden door middel van geweld veelal beroofd van geld en gsms. In een van de laatste straatroven was er sprake van een ouder slachtoffer, een bejaarde vrouw die werd beroofd van haar handtas. Bij diverse straatroven werd gebruik gemaakt van een groot vleesmes. Bij het verder ingesteld onderzoek kwamen totaal 3 helers (een 55 jarige, diens 12-jarige zoon, en een 20-jarige man) uit Maastricht in beeld. Tegen hen maakt politie proces-verbaal op terzake heling. Van de buit is nagenoeg niets terecht. Het geld maakten de jeugdige straatrovers op aan ondermeer uitgaan.