Binnensticht, 09.55 uur

Utrecht 03-06-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Mooning

BILTHOVEN In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 juni werden drie jongens aangehouden voor onder andere openbare schennis.

Rond 01.25 uur zagen politiemensen dat een drietal jongeren hun auto hadden geparkeerd op het Emmaplein. Enkele minuten daarna zagen zij hen op de Julianalaan lopen. Het drietal rende weg toen zij de politiewagen zag, maar vervolgens deden twee van hen hun broek naar beneden en toonden hun achterste. Daarna renden zij verder.

Een 25-jarige Bilthovense vrouw zag vanuit haar woning dat zij hun maantje aan de politiemensen lieten zien en zei daar iets van. Vervolgens herhaalde het tweetal hun voorstelling nog een keer voor haar en dreigden een ruit van haar woning in te gooien, waarna zij er vandoor gingen.

Politiemensen wachten de verdachten bij hun auto op. Daar verschenen zij na korte tijd en het drietal, jongemannen van 19 en 20 jaar uit Bilthoven en een jongeman van 20 uit IJsselstein, werd aangehouden. Dit op basis van openbare schennis van de eerbaarheid / belediging / hinderlijk gedrag.

Zij zijn in het politiebureau ingesloten. De 20-jarige Bilthovenaar werd om 03.15 uur heengezonden met een bekeuring voor hinderlijk gedrag. Hij had niet deelgenomen aan het moonen.

Tegen portier

ZEIST Op woensdag 2 juni raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.50 uur parkeerde een 51-jarige vrouw uit Opmeer haar auto op de Kerkweg. Zij opende haar portier gedeeltelijk en zag dat een 53-jarige vrouw op een fiets naderde. Omdat de Opmeerse dacht dat de fietsster ruim om haar heen zou rijden, opende zij haar portier verder. Daardoor botste de fietsster echter tegen het portier, kwam ten val en viel daarbij op haar achterhoofd.

De fietsster werd met hoofd- en nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

District Binnensticht krijgt mountainbike team

ZEIST - De politie van district Binnensticht zal vanaf dinsdag 8 juni beschikken over een eigen mountainbike team.

Dit team, bestaande uit vijf politiesurveillanten, zal in de vier gemeenten van het district (Zeist, De Bilt, Driebergen-Rijsenburg en Bunnik) ingezet worden.

Het team dient als ondersteuning van onder meer de wijkpolitie en het horecateam. Daarnaast kan het team worden ingezet als ondersteuning van de noodhulp. Doordat het team gebruik maakt van mountainbikes, kan het worden ingezet op plaatsen die niet (goed) toegankelijk zijn voor gemotoriseerde voertuigen.

Doordat het team actief in de wijk aanwezig zal zijn, is het makkelijk aanspreekbaar voor publiek, goed zichtbaar, herkenbaar, geruisloos en bovendien erg flexibel en wendbaar.

De bikers maken gebruik van hetzelfde materiaal als andere mountainbiketeams in de Politie Regio Utrecht en hebben een speciale training gekregen om te fiets te surveilleren. Ook in de stad Utrecht en district Heuvelrug zijn mountainbike teams operationeel.