Algemeen Verbond Bouwbedrijf


Nieuwsbericht

AVBB positief over schrappen arboregels

3 juni 2004 Het AVBB is positief over het plan van staatssecretaris Rutte om de helft van de arboregels te schrappen. Veiligheid moet daarbij wel voorop blijven staan, meent het AVBB.

Op dit moment zijn er zoveel regels dat controle op de naleving ervan bijna onmogelijk is. Het AVBB denkt dat met het schrappen van onzinnige regels de handhaving van belangrijke regels en de controle daarop zal verbeteren. Daardoor zal het effect op de veiligheid en goede werkomstandigheden positief zijn.

De bouwkoepelorganisatie werkt al jaren samen met de vakbonden en overheid aan verbetering van arbeidsomstandigheden en veiligheid. Daartoe zijn zogeheten arboconvenanten afgesloten. Het effect op verzuim, ongelukken en arbeidsongeschiktheid is positief.

Onlangs is de campagne 1op6 gestart. Deze campagne moet bouwvakker bewust maken van valgevaar. Eén op de zes bouwvakkers krijgt in zijn carrière te maken met een ernstig valongeval. Dit aantal moet fors worden teruggedrongen, vinden werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouw gezamenlijk.

Bron
AVBB