Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 juni 2004

Autokrakers actief

Getuige waarschuwt politie na bemerken van autokraak

Rijssen

Op donderdag 3 juni omstreeks 03.53 uur werd een bewoonster aan de De Bleijdestraat wakker van lawaai. Zij keek uit het raam en zag twee personen zitten in de auto van een buurman. Daarop belde zij de auto-eigenaar en de politie. Terwijl de politie ter plaatse ging, schreeuwde de 43-jarige eigenaar in de richting van de twee autokrakers. Deze gingen er spoorslags vandoor. De politie kamde de buurt uit maar trof de autokrakers niet meer aan. Later bleek dat uit de auto de radio was weggenomen. Ook nog een tweede auto aan de De Bleijdestraat was opengebroken. Uit deze auto, eigendom van een 21-jarige man, was de autoradio weggenomen.(bps: 04-068201)

Rijden onder invloed

Automobilist onder invloed van alcohol

Enter

Op woensdag 2 juni omstreeks 10.49 uur controleerde de politie op de Bornerbroekseweg een automobilist. Zijn langzame rijgedrag viel hen op. Ze constateerden bij de automobilist, een 61-jarige Almeloër alcoholgebruik, waarop zij hem aanhielden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,05 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. (bps: 04-067762)

Skeeler zwaar gewond

Automobilist rijdt skeeler aan

Almelo

Op woensdag 2 juni omstreeks 19.37 uur reed een 23-jarige Almelose met haar auto over de Schipbeekstraat in de richting van de Hanzelaan. Ter hoogte van de Keteldiepstraat stak plotseling een 13-jarige jongen uit Almelo op skeelers vanachter een geparkeerde auto de rijbaan over. De automobiliste kon hem niet meer ontwijken en reed hem aan. De jongen kwam met zijn hoofd tegen de voorruit en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-068114)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --