Ingezonden persbericht


Gartner Rapport: transtec genoteerd in lijst succesvolste serverleveranciers in Europa

Tuebingen/Nijmegen/Brussel, 3 juni 2004 - In een onderzoek naar trends in de EMEA regio (Europe, Middle East and Africa) is transtec AG, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming, door analisten van de Gartner Group opgenomen in de lijst van grootste serverleveranciers in deze regio. In de categorie sales volume onder Linux server leveranciers kreeg transtec AG de nummer 5 notering en liet hiermee bekende organsaties als Sun Microsystems, NEC en Maxdata achter zich.

Wat betreft de sales van x86-32/64 gebaseerde servers kreeg transtec de nummer 10 notering in de EMEA regio en in West-Europa bleef ze Sun Microsystems (nummer 8 notering) ook voor. Verder staat transtec voor de server sales in West-Europa genoteerd als nummer 10 en in EMEA als nummer 11. Onlangs heeft transtec haar marktpositie verstevigd door diverse overnames. De omzet steeg bijna met 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

"De Gartner notering laat zien dat de verandering in focus van transtecs core business naar server- en storageoplossingen en cluster-systemen onze organisatie op een goede koers heeft gezet. De resultaten laten zien dat klanten maatoplossingen gecombineerd met flexibiliteit erg waarderen", stelt Dieter Weisshaar, CEO transtec AG.

Volgens Gartner heeft de wereldwijde server-markt een sterke groei in het eerst kwartaal van 2004 laten zien, met een groei van 9 procent in business sales.

Over ttec Computers BV
ttec Computers BV/BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is opgericht in 1980 en richt zich op de business-to-business sector. transtec is een van de tien grootste server- en storage-leveranciers in Europa en binnen acht Europese landen actief. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 200 medewerkers werkzaam.

Ingezonden persbericht