Landelijke OR-Dag 2004

Thema: OR en reorganisaties

De economische recessie werkt door in ondernemingen, (zorg)instellingen en overheidsdiensten. OR'en zijn betrokken bij reorganisaties. Ontslagen en sociale plannen zijn aan de orde van de dag, net als pogingen om goedkoper te werken door outsourcing van productietaken en diensten. Daarbij heeft men niet alleen oog voor bezuinigingen, maar gaat men tevens op zoek naar mogelijkheden voor innovatie.

OR'en werken zelf ook aan een nieuwe aanpak. Soms gedwongen door bezuinigingen op de medezeggenschap (minder OR'en, onderdeelcommissies en vrijstellingen). Veel vaker op eigen initiatief, met name veroorzaakt door de moeizame werving van nieuwe kandidaten en door voortdurende communicatieproblemen met de achterban.

Tijdens de Landelijke OR-Dag komen drie lijnen samen:
1. de strategieën van de sociale partners en ondernemingen in recessietijd
2. de rol van OR'en bij reorganisaties, inclusief ontslagrecht en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden

3. het OR-werk: de basisvaardigheden voor starters en ideeën voor vernieuwing

De volgende onderwerpen passeren de revue:

· De recessie en het antwoord van organisaties
· Outsourcing: wat kan de OR ermee?

· OR en integriteit

· Lessen uit de rechtsspraak

· Vernieuwing van het OR-werk

· Personeelsbeleid voor alle leeftijden

· Harmonisatie arbeidsvoorwaarden

· Starten met OR-werk

· Het ambtelijk secretariaat in beweging
· En meer ...

Uiteraard is er tijdens de Landelijke OR-Dag ook weer een informatiemarkt, waar verschillende aanbieders van diensten en producten op het gebied van medezeggenschap acte de présence zullen geven. Datum:3 juni 2004
Plaats:Jaarbeurs Utrecht
Kosten:De kosten voor deelname bedragen voor abonnees van Tijdschrift OndernemingsRaad, Praktijkboek medezeggenschap,VGWM Wijzer, Arbo Handboek en ArboMagazine ¤ 345. Niet-abonnees betalen ¤ 395. Iedere tweede en verdere deelnemer per organisatie krijgt 10% korting. Tevens bieden wij alle deelnemers aan dit congres de mogelijkheid 1e klas te reizen vanaf elk station in Nederland van en naar Utrecht CS. Let op: als u zich voor 23 april a.s. inschrijft, betaalt u slechts ¤ 295!
Annuleren kan uitsluitend schriftelijk en is kosteloos tot 17 mei 2004. Daarna brengen wij u het volledige bedrag in rekening. Vervangende deelname is te allen tijde mogelijk. Alle prijzen zijn per persoon en exclusief BTW.