PERSBERICHT - 2004-05-25

Mini EK Voetbal met hoofdrol voor Nederland en Duitsland

Uitnodiging perspresentatie 'toeristisch offensief Euregio'

Met een knipoog naar het voetbaltoernooi dat binnenkort in Portugal start, kruisen de teams van Duitsland en Nederland alvast de degens. Om de vriendschappelijke betrekkingen en prima samenwerking tussen beide naties in het grensgebied te onderstrepen organiseren de Euregio en de toeristische organisaties gezamenlijk een mini EK-voetbal.

EK staat in dit geval niet voor Europees Kampioenschap, maar voor Euregionaal Kampioenschap. Geen Oliver Kahn en Ruud van Nistelrooy, zij mogen het strijdperk van hun bondscoaches niet betreden, maar wel enkele andere prominenten waaronder Peter Bosz, oud-international en voormalig speler van o.a Feyenoord en Hansa Rostock.

De alternatieve interland, waar u collegas uit de toeristische sector aan weerszijden van de grens op informele manier ontmoet, vindt plaats op donderdag 3 juni. Decor van dit treffen is Marveld Recreatie in Groenlo, waar de velden van het naastgelegen s.v. Grol in topconditie verkeren vanwege een groot internationaal jeugdtoernooi het weekend aansluitend.

Aanleiding voor het mini EK is de aanval die de samenwerkende toeristische organisaties in 2004 kiezen om het toerisme in de Nederlands-Duitse grensregio te bevorderen. Binnen het Toeristisch Offensief Euregio hebben zij voor de Nederlandse en Duitse toerist en recreant inmiddels een gevarieerd aanbod met suggesties voor uitstapjes en vakanties ontwikkeld. Graag nodigen we u uit om op donderdag 3 juni met ons de aanval te kiezen en de tussenbalans op te maken van het Toeristisch Offensief Euregio. Het programma ziet er voor u als toeschouwer deze middag als volgt uit:

13.30 14.00 uur Ontvangst met koffie en euregionale specialiteit bij Marveld Recreatie in Groenlo.

14.00 - 14.45 uur Toelichting op het project Toeristisch Offensief Euregio namens de samenwerkende partners door de heer H. Krebs, secretaris Euregio. Aansluitend een reactie van Nederlandse en Duitse zijde op de kansen en perspectieven van de grensoverschrijdende samenwerking door resp. de heer H.A.J. Aalderink, gedeputeerde voor ondermeer toerisme in de Provincie Gelderland, en de heer Dr. J. Twenhöven, Regierungspräsident van Münster.

14.45 15.15 uur Te voet naar het strijdperk, de gladiatioren hullen zich in de nationale tricots.

15.15 - 16.15 uur Interland Nederland Duitsland met een prominente selectie van spelers uit de Duitse en Nederlandse toeristische sector. Ludieke presentatie van de nationale teams en het toeristisch aanbod aan beide zijden van de grens. Onder het motto De aanval is de beste verdediging wordt het toeristisch keuzemenu aan de politiek verantwoordelijken in de grensregios overhandigd.

16.15 17.30 uur Na de sportieve krachtmeting is er nog een informeel samenzijn met een hapje en een drankje bij Marveld Recreatie.

Wilt u verzekerd zijn van een goede plaats bij deze interland Nederland Duitsland, dan verzoeken wij u per omgaande, doch uiterlijk 28 mei, bijgaand wedstrijdformulier aan ons retour te zenden.

Euregio, Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, Münsterland Touristik Grünes Band, Südliches Emsland, Tourismusverband Osnabrückerland, Fremdenverkehrsverband Grafschaft Bentheim zien uit naar uw komst.

Wedstrijd(antwoord)formulier interland Nederland Duitsland op 3 juni 2004

Uitsluitend voor de media:

Ik ben wel/niet* aanwezig bij de interland Nederland Duitsland op donderdag 3 juni bij Marveld Recreatie in Groenlo.

Wij wensen wel/niet* nadere persinformatie te ontvangen over de publieks- en promotieactiviteiten in het Nederlands-Duitse grensgebied in 2004. Voor nadere informatie vooraf: GOBT, Gert-Jan Jacobs, tel. 0570 680730 of gj.jacobs@gobt.nl

Organisatie :

Naam :

Adres :

Postcode : Woonplaats: .

Telefoon : E-mail: ....


*s.v.p. doorhalen wat niet van toepassing is.

Dit formulier graag per omgaande, doch uiterlijk 28 mei a.s., naar het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme faxen (0570 - 680701) of sturen (Postbus 96, 7400 AB Deventer).

Het Toeristisch Offensief Euregio wordt ondersteund door de Europese Unie in het kader van het INTERREG-IIIA programma en is een gezamenlijk inititatief van de volgende organisaties: Euregio, Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, Münsterland Touristik Grünes Band, Südliches Emsland, Tourismusverband Osnabrückerland, Fremdenverkehrsverband Grafschaft Bentheim.