3 e persbericht van woensdag 2 juni 2004

Eindhoven 02-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Correctie in persbericht: Getuigen gezocht van aanranding meisje

De dader is niet gevlucht in de richting van het Winkelcentrum Woensel maar in de richting van het Winkelcentrum Vaartbroek (zie 2e persbericht van woensdag 2 juni 2004).

Eindhoven: Aanvulling op "Verkeerscontroles" uit 2e persbericht

Op de Vestdijk is s middags tussen 14.00 en 16.00 uur nog een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden nog eens 25 bekeuringen uitgedeeld, waardoor het totaal met de controles van hedenochtend op 83 bekeuringen komt. Daarvan waren er 23 voor het overschrijden van de maximum snelheid, achttien voor het niet-dragen van de autogordel, veertien voor het negeren van het rode verkeerslicht en acht voor het niet-handsfree bellen in de auto. De rest werd uitgeschreven voor andere verkeersovertredingen.

Eindhoven: Verdachten met gestolen auto aangehouden

Op de Menno van Coehoornlaan zijn woensdag rond 17.45 uur drie jongens van 16, 16 en 17 jaar aangehouden uit Eindhoven en Helmond. De politie zag de jongens kort voor hun aanhouding in een auto rijden die in de nacht van maandag op dinsdag was gestolen vanaf de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Het drietal is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Sonseweg is woensdagmiddag een hennepkwekerij met ruim 200 planten ontmanteld. De kwekerij werd op de zolder van de woning aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 42-jarige bewoner is aangehouden. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fietser gewond

Op de rotonde Heuvelstraat Helmondseweg is woensdag rond 16.30 uur een 65-jarige fietser uit Deurne gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 18-jarige automobiliste uit Aarle Rixtel, die vanuit de Heuvelstraat de rotonde op reed, geen voorrang aan de man verleende. De man fietste vanaf de Helmondseweg de rotonde op. Hij is met verwondingen aan zijn heup naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Bergeijk: Man rijdt met onjuiste kentekenplaten

Op de N397 is woensdag rond 14.30 uur een 49-jarige automobilist uit Bladel aangehouden. Bij een controle bleek dat de APK van zijn auto was verlopen. Verder onderzoek wees echter uit dat de kentekenplaten niet thuishoorden op zijn auto. Hierop is de auto van de man in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Valkenswaard: Vrouw gewond bij verkeersongeluk

Op de kruising Luikerweg Dorpsstraat Bergeijksedijk is woensdag rond 14.35 uur een 65-jarige automobiliste uit Leende gewond geraakt. De vrouw reed over de Dorpsstraat richting Bergeijksedijk. Op de eerdergenoemde kruising verleende zij geen voorrang aan een 27-jarige Belgische automobilist uit Balen die van links over de Luikerweg aan kwam rijden. De vrouw is met verwondingen aan haar ribben overgebracht naar het MMC in Veldhoven.