Gemeente Amsterdam

Bos en Lommer vernieuwt

2 juni 2004 - Bos en Lommer

In stadsdeel Bos en Lommer zijn van 3 tot en met 13 juni allerlei activiteiten en evenementen plaats. Het motto: `Bos en Lommer vernieuwt, met het hart op de juiste plaats!' Voor bewoners van Bos en Lommer en verder iedereen die belangstelling heeft voor de ontwikkelingen in Bos en Lommer - of gewoon wel eens een kijkje wil komen nemen.

In stadsdeel Bos en Lommer worden verschillende grote stedenbouwkundige (vernieuwings-) projecten uitgevoerd. Een daarvan, het Bos en Lommerpleinproject, geeft het stadsdeel een uniek herkenningspunt met twee bruggebouwen over de snelweg A10 - én een nieuw 'hart' met een winkelcentrum/marktterrein op het Bos en Lommerplein. Dat stadsdeelhart is binnenkort gereed, een mijlpaal die symbool staat voor de veelomvattende - fysieke, sociale en economische
- vernieuwing van héél Bos en Lommer. Voor SportParkStad (het Jan van Galen sportterrein) is begin 2004 een aangepast Stedenbouwkundig Programma van Eisen vastgesteld door de stadsdeelraad, de herprofilering en woningverbetering van de Admiraal de Ruijterweg is in volle gang en de vernieuwing van de Kolenkitbuurt heeft verder vorm gekregen in onder meer een Uitwerkingsplan voor de Ringspoorzone - de zone langs het spoor waar de zichtbare start van de vernieuwing is gepland.

Een greep uit de activiteiten en evenementen:

* Officiële opening winkelcentrum Bos en Lommerplein (3 juni)
* Conferentie voor professionals en vakpers over de toekomst van Bos en Lommer
(3 juni)

* Tentoonstelling `Beelden van Bos en Lommer', over verleden, heden en toekomst van Bos en Lommer, met bijdragen van bewoners en scholieren (3 tot en met 13 juni)

* Stedenbouwkundige rondleidingen door de andere projectgebieden van Bos en Lommer: de Kolenkitbuurt, SportParkStad (Jan van Galen sportterrein) en de Admiraal de Ruijterweg (8 juni)
* Presentatie van het boek `Bos en Lommer en De Baarsjes. De geschiedenis van Amsterdam-West', van Ton Heijdra. De eerste exemplaren worden aangeboden aan Hans Luiten, stadsdeelvoorzitter van Bos en Lommer en Henk van Waveren, stadsdeelvoorzitter van De Baarsjes. Daarvoor en daarna vinden korfbalwedstrijden plaats van onder meer jeugdteams van Blauw-Wit (Bos en Lommer) en Rhoda (De Baarsjes) (12 juni)

* Bos en Lommerfestival, feestelijke markt waarop verenigingen en organisaties van Bos en Lommer zich presenteren, met braderie, kinder- en muziekprogramma (13 juni).

Meer informatie over de feestelijkheden vindt u op www.bosenlommer.amsterdam.nl

© Gemeente Amsterdam