Gemeente Stede Broec 25-5-2004
Jongerenbeweging sponsort speeltuin
Tijdens de raadsvergadering op donderdag 3 juni overhandigt het bestuur van de Stichting Jongerenbeweging Oud Papier een cheque van ? 45.000 aan wethouder Ligthart. Het geld is bestemd voor de renovatie van de speeltuin aan de Spoorsingel.

De vrijwilligers van de stichting halen een keer in de twee weken oud papier op in Bovenkarspel. De opbrengst van het papier wordt geschonken aan verenigingen of instellingen die sociaal-culturele activiteiten organiseren in Bovenkarspel. Voorbeeld is de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Broekerhaven.

Jongerenbeweging sponsort speeltuin

Wethouder Th.J. Ligthart bekijkt het plan voor de speeltuin met bestuursleden van Jongerenbeweging Oud Papier. V.l.n.r. Piet Borst, Petra Borst, Arnold van Seben, wethouder Ligthart

In 1995 heeft de stichting ook al eens een bedrag van ? 50.000 aan de gemeente geschonken. Voor dat bedrag heeft de gemeente in overleg met de stichting de speeltuin opgeknapt. Nu is er weer een opknapbeurt nodig.

De gemeente is zeer verheugd over de gift en heeft nu een plan gemaakt om de speeltuin aan de Spoorsingel te renoveren en opnieuw in te richten. Er moeten nieuwe speeltoestellen komen, oude toestellen worden opgeknapt en er wordt kunstgras neergelegd. De gemeenteraad neemt in de vergadering van 3 juni een besluit over het plan; dat kost zo?n ? 85.000. Dankzij de gift van de Jongerenbeweging Oud Papier resteert voor de gemeente zelf een bedrag van ? 40.000.

De raadsvergadering begint om 20.00 uur en is openbaar.