Gemeente Almere


1e paal voor uitbreiding polikliniek

Het Flevoziekenhuis krijgt er een nieuw polikliniekgebouw bij. Vrijdag 4 juni slaat Johanna Haanstra, wethouder Gezondheidszorg, de eerste paal. Het gaat om een tijdelijke huisvesting op het Hennepveld, vooruitlopend op de nieuwbouw van het ziekenhuis. Het gebouw telt circa 2500 vierkante meter en wordt in het najaar in gebruikgenomen.

Het gebouw biedt plaats aan de poliklinieken dermatologie, gynaecologie, verloskunde en fertiliteit, kaakchirurgie, plastische chirurgie en reumatologie. Ook het laboratorium voor bloedafname, het pre-operatief spreekuur en het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde verhuizen naar het nieuwe gebouw.

Broodnodig
De tijdelijke uitbreiding van de polikliniek is hard nodig. "De eerste paal voor de nieuwbouw van het ziekenhuis slaan we begin volgend jaar. Maar dan staat er niet direct een compleet ziekenhuis. Deze 2500 vierkante meters zijn broodnodig om plaats te bieden aan het sterk uitgebreide aantal spreekuren van specialisten. Door de verhuizing krijgen ook de poliklinieken in het bestaande gebouw meer spreekuur- en onderzoeksruimte. Daarnaast dient het gebouw op het Hennepveld als wisselruimte voor allerlei afdelingen, zodra we beginnen met bouwen."

Nieuwbouw
In 2005 wordt begonnen met de uitbreidingsnieuwbouw van het Flevoziekenhuis. Het gebouw wordt hiermee bijna driemaal zo groot. De totale ziekenhuiscapaciteit, zoals het aantal bedden, operatiekamers en verloskamers, wordt meer dan verdubbeld. Daarbij krijgen nieuwe voorzieningen als radiotherapie en nierdialyse, en voorzieningen van de revalidatiecentrum De Trappenberg en de Zorggroep Almere een plaats in het nieuwe gebouw.