Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 04-06-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Man door het lint

UTRECHT Een 54-jarige inwoner van De Meern is donderdagavond rond 21.45 uur aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. Even daarvoor kreeg de politie een melding binnen dat op de Meerndijk een man schreeuwend en zwaaiend met een mes over straat liep. Toen agenten ter plaatse kwamen, gooide de man het mes naar een agente. Dit kwam met het heft in haar gezicht terecht, waardoor zij niet gewond raakte. Daarna begon de man met zijn slippers richting agenten te gooien en maakte hij slaande bewegingen.

Om de man onder controle te kunnen krijgen om hem te kunnen aanhouden, werd door een agente pepperspray gebruikt. Vervolgens werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor verhoor.

Belediger aangehouden

UTRECHT Een 23-jarige Utrechter is donderdagavond rond 22.00 uur aangehouden voor belediging en het opgeven van een valse naam. Agenten werden verzocht naar de Stationsstraat te gaan, waar een lastige man op dat moment een ontzegging tot een horecagelegenheid kreeg. De man was recalcitrant en uitte beledigingen richting agenten. Toen zij hem naar zijn naam vroegen, gaf hij een valse naam op. Hierop werd hij aangehouden en kon later op de avond met twee bekeuringen het politiebureau verlaten.

Verkeerscontroles

UTRECHT Op de Marnixlaan heeft de politie donderdagmiddag tussen 12.45 en 14.45 uur gecontroleerd op snelheid. In die tijd passeerden 875 voertuigen de radarwagen. Van hen overtraden 108 de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 98 km per uur.

Op de Van Zijstweg en de Dr. M.A. Tellegenlaan is tussen 14.00 en 15.00 uur een algehele verkeerscontrole gehouden. Er werden in een uur tijd 32 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur waar 50 km maximaal is toegestaan.

DE MEERN- Op de Veldhuizerweg is donderdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur gecontroleerd op snelheid, het overschrijden van de doorgetrokken streep en het dragen van de autogordel. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven.

Biketeam actief

UTRECHT het mountainbike team van district Tolsteeg heeft donderdagmiddag op het Smaragdplein, t Goylaan en de Zevenwouden gecontroleerd in de wijk. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor onder meer niet handsfree bellen, rijden zonder helm en het niet hebben of kunnen tonen van een bromfietscertificaat.

Verkeersongeval

Utrecht Een 27-jarige Utrechtse botste vrijdagochtend rond 04.00 uur op de Moldaudreef met haar auto tegen een lantaarnpaal. Vermoedelijk heeft zij de bocht niet gehaald door het natte weer waardoor zij met lage snelheid tegen de paal botste. Zij klaagde over pijn in haar nek, waarop een ambulance gewaarschuwd werd die de vrouw voor onderzoek heeft overgebracht naar het UMC.