Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


4 juni 2004


Onderwerp: advocaat neergestoken in eigen kantoor.


Een 32-jarige Doetinchemse advocaat is gisterenmiddag in zijn kantoor aan de Prins Bernhardstraat in zijn woonplaats neergestoken en ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De politie is direct een grootscheeps onderzoek naar de verdachte gestart. Zijn identiteit is inmiddels bekend.


Het incident vond kort voor vier uur plaats in het advocatenkantoor, dat gevestigd is aan de rand van het Doetinchemse centrum. De verdachte, die geen cliënt van het kantoor is kwam binnen en vroeg het slachtoffer te spreken.
Kantoorgenoten werden gealarmeerd door lawaai op de kamer van hun kantoorgenoot en toen men ging kijken bleek het slachtoffer te zijn neergestoken.


In de verwarring die ontstond zag de verdachte kans om te vluchten. Hij is later nog gezien op het station van Doetinchem.


Politie- en ambulancepersoneel werden gewaarschuwd maar het slachtoffer is ter plaatse aan zijn opgelopen verwondingen overleden.


Het personeel van het advocatenkantoor werd opgevangen met medewerkers van het Bureau Slachtofferhulp op het politiebureau. Vervolgens startte er een technisch- en buurtonderzoek.


Een signalement van de verdachte werd bekend en in de loop van het onderzoek werd ook de identiteit van hem bekend. Om de familie van de jongeman in bescherming te nemen wordt de identiteit dan ook nog niet prijs gegeven.


De jongeman die nog voortvluchtig is voldoet aan het volgende signalement: 18 - 20 jaar, lengte 1.95 m, slank postuur, donker blond haar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een wit T-shirt of hemdje met daarover een donker overhemd met tekst. Ook heeft hij een donker lederen jack bij zich.


Het politieonderzoek is in volle gang en de politie sluit niet uit, dat de jongeman zich bij de politie zal melden.
Mensen die informatie voor de politie hebben kunnen contact opnemen via 0900 - 8844.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --