Ingezonden persbericht


Onderwerp: StoneGames in België op de kabel

Hilversum, 4 juni 2004

Telenet kiest voor Stoneroos bij invulling iDTV games

Vlaanderen maakt zich op voor de uitrol van Interactieve Digitale Televisie. Deze uitrol is gepland begin 2005. Overheid, kabelmaatschappij, publieke en commerciële omroepen zetten gezamenlijk de schouders onder het project "Vlaanderen Interactief" om interactieve digitale televisie tot een succes te maken.

De Vlaamse kabelmaatschappij Telenet heeft voor de iDTV games van Stoneroos gekozen om het Fun gedeelte van haar iDTV portaal te gaan vullen. Vanaf 4 juni zullen drie verschillende StoneGames gefaseerd beschikbaar worden voor een proefpanel bestaande uit 300 huishoudens verdeeld over heel Vlaanderen. Bij de officiële uitrol van het Telenet iDTV platform over enkele maanden zullen zeven StoneGames beschikbaar zijn voor alle Vlaamse huishoudens die beschikken over een geschikte ontvanger.

Naast gewoon televisiekijken biedt interactieve digitale televisie extra mogelijkheden zoals een elektronische tv-gids, e-mailen, extra informatie van de overheid en adverteerders en ook games. De games zijn gemaakt voor televisiekijkers die tussen programma's door even vermaakt willen worden met een leuk en spannend spel. Eerder produceerde Stoneroos voor de Nederlandse iDTV platforms al de Willem Wever TV spellen. Deze spellen zijn te spelen op de set-top boxen van UPC (in OpenTV en in Liberate). De StoneGames worden voor Telenet gebouwd in een MHP-omgeving. MHP (Multimedia Home Platform) wordt door velen gezien als de toekomstige Europese standaard voor interactieve televisie.

Annelies Kaptein, directeur van Stoneroos, is erg verheugd met deze eerste stap van Stoneroos op de Vlaamse markt: "de Vlaamse iDTV markt zal de komende jaren enorm gaan groeien. Er is een standaard afgesproken en de overheid stelt subsidies beschikbaar zodat snel veel interactieve content beschikbaar zal komen. Stoneroos heeft vanaf 2001 veel ervaring opgedaan en heeft enorm veel kennis over interactieve televisie in huis. Wij worden gewaardeerd omdat we in gesprek met televisiemakers een interactief TV concept versterken en dat ook nog eens vlekkeloos technisch kunnen realiseren. En we zijn thuis in elke ontwikkelomgeving, dus wij hebben de Belgische markt ook veel te bieden." -----------------------
Postadres:
Postbus 129, 1200 AC, Hilversum

Bezoekadres:
Media Park, Studiocentrum
Sumatralaan 45, Hilversum

Telefoon: +31 (0)35 628 47 22
Telefax: +31 (0)35 623 43 93

E-mail: stoneroos@stoneroos.nl
Web: http://www.stoneroos.nl

---- --