Ingezonden persbericht


persbericht

Plantronics en skype bieden gratis lokaal en internationaal bellen

Brancheleiders werken samen in een verkooppromotiecampagne voor de consument

Hoofddorp, 4 juni 2004 ---- Plantronics, ´s werelds grootste fabrikant van lichtgewicht communicatieheadsets, wil met een gerichte verkooppromotiecampagne voor de Digital Signal Processing (DSP) en audio headsets meer aandacht vragen voor Skype. Bij aankoop van een headset krijgt de koper tot 120 minuten beltegoed voor internationaal bellen naar vaste en mobiele aansluitingen. Het is de eerste promotieactie die voortkomt uit de strategische partnerovereenkomst tussen de beide ondernemingen.

Bellen van Skype naar Skype is al gratis als gebruik wordt gemaakt van Skype software. Door de nieuwe actie krijgen Plantronics gebruikers een kijkje op de binnenkort te introduceren SkypeOut dienst. Met SkypeOut kunnen Skype-gebruikers bellen met vrienden, familieleden en zakelijke contacten naar vaste en mobiele verbindingen in meer dan 170 landen.

Plantronics is de voorkeurleverancier van headsets voor Skype, dat op dit moment al meer dan 5,7 miljoen geregistreerde gebruikers heeft in 170 landen. Skype is de snelst groeiende leverancier van software voor internettelefonie. De daaruit voortvloeiende vraag naar kwaliteitsheadsets om optimaal, helder en real-time te kunnen communiceren over VoIP is enorm gegroeid.

"Deze promotiecampagne zal consumenten en kleine en midelgrote bedrijven zeker aanspreken. Je krijgt nu naast de kwaliteitsvoordelen van een Plantronics headset ook nog eens 120 gratis belminuten naar lokale, internationale, vaste en mobiele telefoons" zegt Philip Vanhoutte, EMEA Managing Director van Plantronics. "Skype is makkelijk in gebruik, het is snel te downloaden en de interface maakt de navigatie intuïtief. We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Skype en zijn ervan overtuigd dat dit de manier waarop de mensheid communiceert drastisch gaat veranderen."

De DSP en .audio serie PC headsets van Plantronics zijn ideaal voor internettelefonie en VoIP toepassingen. Daarnaast biedt Plantronics met de serie Bluetooth headsets een nieuwe dimensie in mobiliteit voor apparatuur met internetvoorzieningen zoals PC, PDA of mobiele telefoons die als potentiële hosts kunnen fungeren voor geconvergeerde mobiele Skype diensten.

Skype maakt het mogelijk met superieure kwaliteit gratis, ongelimiteerd wereldwijd te bellen via breedband, LAN en hot spot draadloze internetaansluitingen. Skype is de wereldwijde marktleider als aanbieder van het gratis bellen over de hele wereld, een gebruiksvriendelijke telefoonlijst, een grote selectie van talen en uitbreidende diensten zoals wereldwijde conference calling. Met een Plantronics headset krijgt de gebruiker een internet geluidskwaliteit die zelfs de kwaliteit van de traditionele vaste lijn overschrijdt. De impact die beide bedrijven op de markt hebben gehad illustreert het succes van hun technologische innovaties; Skype is meer dan 12,5 miljoen keer gedownload, en vorig jaar alleen al leverde Plantronics meer dan 14 miljoen headsets voor de mobiele, computer-, ondernemers- en contact center markt.

De potentiële markt voor internettelefonie is gigantisch. De kostenbesparing bij de inzet van een VoIP-infrastructuur heeft geleid tot een groeiend aantal bedrijven die deze technologie heeft geïmplementeerd. Volgens een recent rapport gepubliceerd door de Synergy Research Group, zal de verkoop van telefoonsystemen voor internetgebruik voor bedrijven toenemen tot $5,3 miljard in 2007. De groei zal niet beperkt blijven tot de ondernemersmarkt. De New Millennium Research Council voorspelt dat VoIP tegen 2009 40 procent van de consumentenmarkt voor telefonie voor zijn rekening zal nemen.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon/ mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 2700 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,...”

Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners.

Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Margriet@l-dj.nl


---

Margriet Luttikhuizen
----------------------
Lubbers & De Jong B.V.
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
(020) 421 05 65
----------------------
www.l-dj.nl