D66


Democraten organiseren feedbackdag voor onderwijsbeleid Balkenende-II

D66 vraagt 11.000 scholen commentaar op onderwijsbeleid

D66 Persbericht, 4 mei 2004

Onderwijspartij D66 nodigt alle leraren, schoolbestuurders, professoren en andere professionals die werkzaam zijn in het Nederlandse onderwijs uit om hun visie te geven op het onderwijsbeleid van Balkenende-II. Op 5 juni a.s. zullen de Eerste- en Tweede-Kamerfracties en de bewindslieden van de Democraten luisteren naar de feedback. Ook worden deze dag de resultaten van de D66 Onderwijsenquête bekend gemaakt. D66-leider Dittrich stuurt alle 11.000 scholen in Nederland deze week een brief waarin hij hen verzoekt een afvaardiging te sturen naar de Hogeschool INHOLLAND in Rotterdam, waar de Onderwijsdialoog zal plaatsvinden.

D66 Onderwijsdialoog 2004
5 Juni 2004, 11.00 16.30 uur

Hogeschool INHOLLAND, Rotterdam

Boris Dittrich: Ruimte voor het Nederlandse onderwijs en versterking van de kenniseconomie waren de belangrijkste redenen voor D66 om deel te nemen aan het kabinet Balkenende-II. We wilden meer geld voor scholen en meer vrijheid voor docenten. We zijn nu een jaar onderweg en wij willen graag horen of het de goede kant op gaat. Dat gaan we dus vragen aan de mensen die het kunnen weten .

De onderwijsdialoog is opgesplitst in een aantal deelthema s, zoals de veiligheid op school, internationalisering van het onderwijs en de erfenis van de lange dominantie van het sociaal-democratisch centralisme in het onderwijs. Naast de Eerste- en Tweede-kamerfracties van D66, vice-premier De Graaf, staatssecretaris Van der Laan en Europees lijsttrekker In t Veld werken aan de D66 Onderwijsdialoog mee: Gerard J.A. van Miltenburg (Algemeen directeur Terra College, Den Haag), Zeki Arslan (Coördinator Onderwijs, FORUM), Jos Elbers (Voorzitter College van Bestuur Hogeschool INHOLLAND, Lid Bestuur HBO-raad), prof.dr. Frans A. van Vught (Voorzitter, Rector Magnificus Universiteit Twente), Ton van Haperen (Leraar, Lerarenopleider en publicist), Albert van der Zalm (oud-directeur onderwijsachterstandscholen in de Schilderswijk), drs. Peter Teitler (Specialist gedragsproblematiek & docent VMBO), Alexander Rinnooy Kan (Raad van Bestuur ING Groep), Margo Vliegenthart (Voorzitter Bve Raad).