Ingezonden persbericht

Persbericht:

SPANJE, EUROPEES PARADIJS VOOR INVESTEERDERS!

Op 5 en 6 juni in Het Borrelhuis in Hasselt

De voorbije vijf jaar is de gemiddelde prijs voor een huis in Spanje zo maar even verdubbeld, aan de Costa's zelfs verdrievoudigd. Ook vorig jaar deden ze er weer een schep bovenop, een stijging van meer dan 20 procent ten opzichte van 2002. Ook dit jaar verwachten analisten dat de stijgende trend zich zal blijven voortzetten.

Aan de costa's, zeer in trek bij Noord-Europeanen, is het einde van de stijging lang niet in zicht volgens Alex Mero, vastgoed adviseur aan de Costa Blanca. Volgens de krant "Sur in English" zullen er min of meer 1 miljoen Britten vastgoed kopen in Spanje tussen nu en 2009. "Ieder jaar hoor ik mensen zeggen: nu hebben we het summum wel bereikt, maar ieder jaar gaat het verder. Ik denk dat het nog zeker 5 à 6 jaren zal blijven duren. Voor een appartement waar je 3 jaar geleden omzeggens 90.000 euro voor betaalde, betaal je vandaag 150.000 euro. Dan heb je een appartement met twee slaapkamers, twee badkamers, 80 vierkante meter nuttige oppervlakte, en 15 à 20 meter terras. En dan spreken we over een appartement dat wel aan de kust ligt, maar aan de tweede lijn.

De buitensporige prijsstijging lokt natuurlijk investeerders vanuit de hele wereld. "Tachtig procent van mijn kopers zijn pure investeerders", zegt Alex Mero. Tegenwoordig krijg ik zelfs vragen vanuit de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Logisch, waar kan je zomaar je inzet op 2 à 3 jaren verdubbelen ? De perspectieven voor de Spaanse onroerend goedmarkt zijn dermate goed, dat hierdoor zeer aantrekkelijke investeringsmogelijkheden ontstaan door woningen « op-plan » te kopen. Hoe werkt het ? Een project in ontwikkeling maakt doorgaans een zeer interessante prijsstijging door: Zodra de bouw start, stijgt de verkoopprijs al met gemiddeld 10%. Als de modelwoning klaar is, noteren we opnieuw prijsstijging van 10%. En als het complex volledig af is, de tuinen aangelegd zijn en het zwembad klaar voor een verfrissende duik, gaan de verkoopprijzen nog eens met gemiddeld 15% omhoog. Investeerders, die bekend zijn met dit proces, maken handig gebruik van deze stijging door één of meerdere woningen te reserveren in de beginfase. Bij bouwaanvang doen zij een aanbetaling van 40 à 50% van de totaalprijs. Vervolgens verkopen ze het aan de aankoopprijs + 50%.

Voor een investeerder die in zee gaat met een zeer gedegen en betrouwbare adviseur, die de markt door en door kent en weet welke projecten het neusje van de zalm zijn, is een dergelijk hoog rendement zeker haalbaar. Alex Mero geeft, met enkele medewerkers, op 5 en 6 juni in Het Borrelhuis te Hasselt een vrijblijvende presentatie en advies. Geïnteresseerden zijn van harte welkom! Meer info vindt u alvast op http://www.freewebs.com/expocb