Natuurmuseum Groningen



Bezoek de 'Natuurdag Kardinge' op zaterdag 5 juni 2004

De natuur van Kardinge, zo dichtbij het stadshart van Groningen, is een ware ontdekking. Vlakke weiden, het rietland en de bossen staan in schril contrast met de bedrijvigheid van de stad. Mens en dier leven hier in harmonie. Vogels als; scholekster, meerkoet en wilde eend schrikken niet op van een wandelaar of fietser.

Natuurmonumenten laat u zaterdag 5 juni kennismaken met de natuur in Kardinge. Omwonenden en leden zijn welkom van 12.00 tot 17.00 uur naast de sportvelden van Achilles. De sportvelden zijn te bereiken via het transferium van het recreatiegebied.

Wandelen en fietsen

Voor de 'Natuurdag Kardinge' is een wandelroute uitgezet, met een ontdektocht voor de kinderen. Voor de fietsliefhebber is er een route door het gebied waarbij er een bezoek gebracht kan worden aan de Noordermolen. Onderweg vertellen boswachters over het beheer en de vele planten en dieren die voorkomen in dit natuurgebied grenzend aan de kern van de stad.

Voor de kinderen

Voor kinderen is er een wandeltocht door het gebied waar de Schotse Hooglanders grazen. Onderweg worden vragen gesteld over de kleine en grote dieren die leven in dit natuurgebied. Het Groninger theatergezelschap Patricia Suer geeft diverse voorstellingen en er worden natuurbuttons gemaakt.

De natuurmarkt

Op de natuurmarkt staan diverse organisaties, de Wegafarm met bioproducten van geitenmelk, het bezoekerscentrum van Beijum en er is informatie over de 'kindertuinen'. Voor ideeën en vragen over het natuurgebied is de districtscommissie Groningen van Vereniging Natuurmonumenten aanwezig. Er is informatie over vrijwilligerswerk en er zijn natuurboeken en andere natuurcadeaus te verkrijgen.