Ingezonden persbericht


UITNODIGING/PERSBERICHT

Op zaterdag 5 en zondag 6 juni a.s., tussen 11.00 en 17.00 uur, presenteert Amadeus Art i.s.m. Artxcel een expositie met liefst 70 originele schilderijen van kunstenaar Nico Vrielink. Deze groots opgezette tentoonstelling aan de Filosofentuin 4 in Capelle aan de IJssel is een unieke kans om één van de grootste Vrielink-collecties uit de periode van 1985 tot heden in Nederland te bewonderen. Ook de gerenommeerde Rotterdamse wijnhandel Het Domein zal aanwezig zijn zodat u onder het genot van een glaasje kwaliteitswijn optimaal kunt genieten van de prachtige schilderkunst van Nico Vrielink.

Een belangrijke inspiratiebron van deze rasartiest is zijn beeldschone vrouw en vaste model Jeane van wie hij in vijftien jaar tijd 4000 schilderijen heeft gemaakt. In zijn idyllisch kasteeltje in Frankrijk vindt hij de rust en inspiratie voor zijn stijlvol en indrukwekkend oeuvre dat het moderne leven perfect weerspiegelt. Aanvankelijk was zijn werk schetsmatiger en maakte hij veelal gebruik van verschillende materialen op papier. Tegenwoordig gebruikt hij vooral olieverf op doek en is zijn werk gedetailleerder uitgewerkt. Uitgangspunt van Vrielink is om het gezicht van zijn gemodelleerde vrouw in alle perfectie weer te geven om vervolgens de rest van het lichaam, het decor en de algemene afwerking hierop steeds wisselend, van donker naar helder, aan te passen. Veel van zijn toegewijde werken zijn bezield door de Oosterse mystiek met een serene, fijnzinnige verstilling van de innerlijke gedachtenwereld. Op de kleding van zijn model Jeane staan steevast Oosterse motieven afgebeeld. Voor de afwerking maakt Vrielink gebruik van 23-karaats goudblad dat hij manueel in stukjes van acht bij acht centimeter aanbrengt. Hij signeert zijn werk met een eigen waarmerk met daarnaast twee originele Oosterse stempels; een stempel met de handtekening van de kunstenaar en een stempel in oud-Chinees met een diepere filosofische betekenis van het Vrielink-anagram, namelijk vrij man.

Nico Vrielink is uitgegroeid tot een mondiaal gewilde artiest en zijn schilderijen zijn te koop in galeries over de gehele wereld; zowel in Europa, Amerika, Azië en in Indonesië.

Amadeus Art

amadeusart@planet.nl

Amadeus Art
Postbus 39
5129 ZG Gilze
amadeus-art@home.nl
www.amadeusart.nl