Stadsdeel Amsterdam-Noord

Feestweek in Amsterdam-Noord

HET IS FEEST IN AMSTERDAM-NOORD

Een volle week met festiviteiten in de winkelcentra van Noord

Van 5 t/m 13 juni is het feest in zes winkelcentra in Amsterdam-Noord. Twaalf dagen lang is er kermis op het Buikslotermeerplein en in de winkelcentra vinden verschillende muzikale en sportieve evenementen plaats. Wethouder Kees Diepeveen doet de aftrap op 5 juni. Om klokslag 11.00 uur luidt hij de mega talentenjacht The Sound Of Noord in, bij het winkelcentrum In De Banne. Voorzitter van de stadsdeelraad Chris de Wild Propitius geeft om 13.30 uur het startschot voor de Kortebaandraverij in het winkelcentrum Boven t IJ.

Op het Buikslotermeerplein start op woensdag 2 juni al de kermis.

In het winkelcentrum Boven t IJ staan naast de Kortebaandraverij standwerkerconcours en kinderattracties op het programma. En op 10 juni trreedt het Gouwe Ouwe koor op in het winkelcentrum.

Op 12 juni wordt het een drukke dag. De kinderen moeten al vroeg uit de veren, want om 09.00 uur geeft wethouder Bob Plantinga de aftrap voor het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi op het Purmerplein.

Om 11.00 uur begint de Harmonie Tuindorp te spelen op het Zonneplein. Een uur later, om 12.00 uur, opent wethouder Ruud Hoogland er het Spelletjes- en vermaakplein.

Op het Waterlandplein start vanaf 11.00 uur een groot kinderfeest. Stadsdeelvoorzitter Joke Peppels doopt om 13.00 uur het plein officieel om in het Kinderplein.

De feestweek wordt georganiseerd op initiatief van stadsdeel Amsterdam-Noord samen met:


- Stichting Kortebaan wedstrijden Amsterdam-Noord


- Winkelcentrum Boven t IJ


- Winkelcentrum In De Banne


- Winkelcentrum Waterlandplein


- Winkelcentrum Purmerplein


- Winkelcentrum Zonneplein

De Kortebaandraverij vindt dit jaar plaats voor de negende keer. De Kortebaandraverij wordt gesponsord door Boven t IJ, Braspenning stralen en castings en Steenkorrel recycling. Het publiek kan ook gokken op de paarden tijdens de wedstrijden.

Voor meer informatie zie de programmakrant of kijk voor het programma op: www.noord.amsterdam.nl