AutoRai


28-5-2004

The Peugeot Rally Experience

Vanaf zaterdag 5 juni tot en met zaterdag 3 juli 2004 wordt de expositie The Peugeot Rally Experience in het
productpresentatiecentrum Peugeot Experience te Breukelen georganiseerd. Tijdens deze expositie kan de bezoeker een rondgang maken langs diverse mijlpalen van de rijke rallytraditie van het merk Peugeot.

De tentoonstelling is opgedeeld in een vijftal themas. Het eerste thema Afrika brengt de glorietijd van de Peugeots 404 en 504 in beeld; rond een 504 Coupé V6 wordt een mooi overzicht gegeven van barre rallys uit de 60-er en 70-er jaren. Verderop passeert Parijs-Dakar de revue en staat er een heuse 405 Turbo 16 ter bezichtiging. Ook luisteren schitterende beelden van de Pikes Peak heuvelklim de expositie op.

Het thema van de altijd winterse Rally van Zweden wordt ingevuld met de Peugeot 205 Turbo 16. Opvolger 206 WRC staat vervolgens in een decor van de Rally van Monte Carlo. Deze rally van smalle bergweggetjes in afwisselend besneeuwde en winterzonnige omstandigheden spreekt absoluut tot de verbeelding van de autosportliefhebber. Tot slot krijgt de bezoeker inzicht in de techniek van het nieuwste rallywapen: de Peugeot 307 WRC. Tijdens de tentoonstelling is authentiek fotomateriaal te zien en worden er filmbeelden uit enkele rallys vertoond.

Peugeot Experience, direct gelegen aan snelweg A2 bij Breukelen, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. De toegang tot de expositie is gratis.