Ingezonden persbericht


Demonstratie tegen nazi mars in Den Haag

Zaterdag 5 juni aanstaande wil de Nederlandse Volks Unie (NVU) gaan demonstreren in Den Haag. De NVU is de langst bestaande neonazi-partij in Nederland. De partij hangt het nationaal-socialisme aan en vereert Adolf Hitler en Rudolf Hess. De Antifascistische Actie (AFA) vindt het onacceptabel als de NVU de kans krijgt haar antisemitische en racistische gedachtegoed op straat te verkondigen.

Vrijwel de hele partijtop, waaronder partijleider Constant Kusters, is meerdere keren veroordeeld wegens racisme, mishandeling, openbare geweldpleging en verboden wapenbezit. Op NVU-demonstraties worden leuzen als Roem en eer voor de Waffen-SS gescandeerd en allerhande nazistische symbolen meegedragen. Ook zijn er na afloop van sommige van NVU-demonstraties toevallige passanten afgetuigd, meestal migranten.

De NVU gaat de straat op onder het motto Tegen Amerikaanse agressiepolitiek, folter en martelpraktijken. AFA vindt dat de NVU deze leus misbruikt om op een slinkse manier haar antisemitische gedachtengoed aan de man te brengen.

Antisemitisme mag geen plaats hebben in onze samenleving! Kritiek op het beleid van de VS en Israël mag niet samen gaan met jodenhaat. Het is schandalig en beledigend dat deze neo-nazi's hun ideeën op straat mogen verkondigen. Om een krachtig tegengeluid te laten horen roept AFA iedereen op naar de tegendemonstratie te komen.

Zaterdag 5 juni om 13.00 uur op het Plein in Den Haag

Voor meer en actuele informatie over de demonstratie, zie: AFA-website www.afanederland.org

************** EINDE PERSMEDEDELING *************

Perswoordvoerder : 06 20312281

--
AFA Landelijk secretariaat
postbus 224, 2300 AE Leiden
tel/fax: 071-5135606
giro: 9474245 AFA, Leiden
www.afanederland.org