Gemeente Dongen


Convenant Coca-Cola en het gemeentebestuur Dongen verlengd 01-06-2004 08:30
Nationale wedstrijd Jeugdbrandweer Dongen
Zaterdag 5 juni vindt op industrieterrein de Wildert te Dongen een wedstrijd plaats voor jeugdbrandweerkorpsen. Burgemeester Hans van Brummen en de heer J. van Bochoven ,directeur Coca-Cola Enterprises Nederland B.V., maken van de gelegenheid gebruik om een nieuw convenant te ondertekenen. Coca-Cola is hoofdsponsor van de jeugdbrandweer Dongen.
De gemeente Dongen heeft sinds 2000 een jeugdbrandweerkorps. Kinderen van 10 tot 18 jaar kunnen hier oefenen met echt brandweermateriaal. Ze leren de commandos, doen materialenkennis op en leren er samenwerken. Er wordt niet met echt vuur geoefend maar met vlamborden en geluidskasten.
Voor de wedstrijd hebben zich 37 teams uit het hele land aangemeld. Deze zijn verdeeld in de leeftijdscategorieën: 10 tot 15 jaar en 15 tot 18 jaar. De wedstrijden vinden plaats bij verschillende bedrijven op bedrijventerrein De Wildert in Dongen.

Convenant
Sinds de oprichting in 2000 wordt de jeugdbrandweer gesponsord door Coca-Cola Enterprises B.V.. Dit is officieel vastgelegd in een convenant wat onlangs is verlopen. De directie van Coca-Cola heeft besloten dit convenant te verlengen. Dit zal op 5 juni voor de prijsuitreiking worden ondertekend door Hans van Brummen en de heer J. van Bochoven, directeur van Coca-Cola Enterprises B.V.

Vrijwillige brandweer
De brandweer Dongen zoekt nog brandweervrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen hun sollicitatie sturen naar: Gemeente Dongen, Dienst Brandweer en Veiligheid, Postbus 10153, 5100 GE Dongen. Meer informatie over de vacature is te vinden op www.dongen.nl onder het kopje: actueel, vacatures.
Aanmeldingen voor de jeugdbrandweer zijn mogelijk op hetzelfde adres. Hiervoor is echter wel een wachtlijst.