Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


1 juni 2004


Onderwerp: "Open Dag" politie Vorden.


Een politiehondendemonstratie, een kijkje in een ME-bus en andere politievoertuigen, fietsen graveren door stadswachten, een demonstratie "vlam in de pan", voor kids ècht spuiten met een brandweerslang, een demonstratie met een waterwerper, een kijkje bij de geneeskundige dienst bij ongevallen en rampen, een zwaar bergingsvoer-tuig en schminken bij de stichting Doe een Wens. Deze en nog meer activiteiten omlijsten de open dag van de Vordense politie in verband met de opening van hun nieuwe politiebureau aan de Raadhuisstraat.


Op zaterdag 5 juni 2004 opent de politie Vorden haar deuren voor het publiek . 's Ochtends kan men van 09.00 uur tot 12.00 uur en kijkje in het nieuwe politiebureau nemen. Vanaf 12.00 uur staan de politie, brandweer en andere hulpverlenende instanties met allerlei voertuigen opgesteld op het terrein van Het Geldersch Landschap, gelegen tussen de Horsterkamp en de Ruurloseweg in Vorden en kan het publiek tot 17.00 uur van allerlei uitgestalde zaken èn demonstraties genieten.


Zo zijn ongeveer 12 verschillende politievoertuigen( bestaande uit verkeersvoertuigen, surveillancevoertuigen en ME voertuigen èn de waterwerper die bij de politie Amsterdam in gebruik is) en ongeveer een zelfde aantal brandweervoertuigen te bewonderen zijn (o.a. hoogwerker, hulpverleningsvoertuig, manschappenwagen, tankautospuit) .


Ook de GHOR (geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen) is met twee voertuigen aanwezig en afsleepbedrijf Heuting uit Brummen komt met een zwaar bergingsvoertuig.
De Doe een Wens-stichting komt met een Promo-kar en gaat de jeugdige bezoekers schminken.


Om 14.00 en 16.00 uur wordt er een politiehondendemonstratie gegeven, een spektakel waarbij de politiehond een boef achterna sprint en aanhoudt. De politie gebruikt voor het oefenen altijd een pakwerker (iemand die met een dik pak speciaal tegen de beten van de hond beveiligd is), maar soms loopt'ie toch nog blauwe plekken op ! Aansluitend volgt de demonstratie met de waterwerper.


Door de brandweer zal een demo "vlam in de pan" worden gegeven, terwijl de kinderen "met water" kunnen spelen. De kleurplaat die op de Vordense basisscholen is uitgedeeld kan worden ingeleverd en kinderen krijgen direct een presentje. De mooiste tekeningen worden beloond met een prijsje en de winnaars krijgen op een later moment bericht hierover.


De Zutphense stadswachten gaan gratis fietsen voorzien van uw postcode + huisnummer; een systeem waarmee je een gestolen fiets altijd weer bij de eigenaar kunt terug brengen. Ook demonstreren zij de handcomputer waarmee ze controleren of een fiets gestolen is.


Ondanks het feit, dat er voldoende parkeergelegenheid is, vraagt de politie aan Vordenaren om zoveel mogelijk op de fiets te komen.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --