Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht

Extra aandacht voor scooter- en brommerrijders
"FF Nadenkkuh", zo heet de campagne die het Programmabureau Veiligheid van de gemeente Dordrecht in samenwerking met Politie en 3VO houdt. Op zaterdag 5 juni kunnen scooter- en brommerrijders van 10.00 tot 16.00 uur terecht op het parkeerterrein bij de Drechtstedenhal voor tips over hun voertuig en veilige deelname aan het verkeer. Wethouder C. Sas zal die dag om 11.00 uur de officiële start van de campagne "FF nadenkkuh" verzorgen.

Het doel van de campagne is asociaal verkeersgedrag (te hard rijden in de bebouwde kom, het rijden op plekken waar dit niet is toegestaan zoals stoepen, winkelcentra etc) van veelal jonge brommer/scooterrijders tegen te gaan en daardoor ook de verkeersveiligheid in de wijken te bevorderen.

Veilig
Binnen de gemeente Dordrecht heeft het programmabureau Veiligheid het initiatief genomen om samen met programmabureau Wijken, politie, stadsontwikkeling en 3VO invulling en uitvoering te geven aan een stedelijke campagne tegen asociaal verkeersgedrag van brommer- en scooterrijders. Het gaat dan vooral om het met grote snelheid rijden door meestal jonge brommer/scooterrijders. Dit veroorzaakt niet alleen ergernis bij andere bewoners, maar beïnvloedt ook het (verkeers) veiligheidsgevoel in negatieve zien.

Meerjarenprogramma
De aanpak van verkeersonveilig gedrag past binnen de doelstelling uit het Grote Steden Beleid (GSB): minder agressief verkeersgedrag en afname van de verkeersoverlast. Het Integraal Veiligheids Programma (IVP, in de volksmond ook wel DordtVeilig genoemd) heeft deze doelstelling aangevuld met: afname verkeersonveiligheid en afname snelheidsovertredingen. De ambitie is: "wij werken aan een leefbare stad: een stad die schoon, heel en veilig is, met aandacht voor versterking van de sociale kwaliteit, voor actieve, verantwoordelijke burgers en voor een goede dienstverlening". Een van de vier thema's waarop de aandacht wordt gericht in de periode tot en met 2006 is Veiligheid en Overlast.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht