TROS


Televisie
Z@PPZOMERSPELEN
Uitzending zaterdag 5 juni
Z@ppelin (Nederland 3) - 08.59 uur

OLYMPISCHE SPELEN VOOR KINDEREN VAN 8 TOT 12 JAAR

Zaterdag 29 mei organiseerden Z@ppelin en NOC*NSF voor kinderen van 8 tot 12 jaar voor de tweede keer de Z@PPZOMERSPELEN op de sportterrein van het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. De TROS zendt via Z@ppelin (Nederland 3) op zaterdag 5 juni een impressie van deze dag uit.

Bij deze spelen gaat het, net als bij de échte Olympische Spelen, niet alleen om het winnen, maar vooral om het meedoen. Ruim 800 kinderen hebben zich in teams van vier ingeschreven. De teams, die zijn geselecteerd op basis van hun motivatie, beleven samen met olympische topsporters als schermster Sonja Tol, trampolinespringster Andrea Lenders, handboogschutter Wietse van Alten en topvoetballers Romano Denneboom en Youssouf Hersi een geweldige dag. De teams worden ook bijgestaan door Z@ppelin-presentatoren Gemma Glitter, kok Pierre Wind, Sipke Jan Bousema (Museumbende en Zip-Zoo coördinaat X) en Rebecca Bijker (Miracel).

Na een echte olympische opening en een gezamenlijke warming-up op muziek maken de kinderen actief kennis met verschillende sporten. Ook wordt de Olympic Day Run gehouden, een hardloopwedstrijd die in ruim honderd landen jaarlijks wordt georganiseerd om de oprichting van de Olympische Beweging te vieren. Het sportspektakel wordt afgesloten met een Olympische Quiz.

De presentatie van deze sportieve dag is in handen van Z@PPSPORT-presentator Barbara Barend.




TROS