Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 3 juni 2004

Fietsersbond organiseert grote kinderfietstest
Kinderen testen fietsen zelf op Cycle Vision

Op 5 en 6 juni kunnen kinderen zelf een oordeel geven over zo'n veertig verschillende kinderfietsen.
De Fietsersbond organiseert deze grote kinderfietstest op een speciaal kinderparcours op Cycle Vision, hét internationale ligfietsevenement in Lelystad. Het oordeel van de kinderen weegt zwaar bij de uiteindelijke resultaten van deze test, die in september worden gepubliceerd. Op het speciale kinderparcours kunnen kinderen ook allerlei bijzondere fietsen, zoals ligfietsen, uitproberen.

WK Ligfietsen op Cycle Vision 2004
Het WK Ligfietsen wordt jaarlijks in een ander land georganiseerd en trekt ligfietsers vanuit de hele wereld. In Lelystad doen dit jaar meer dan 250 deelnemers mee. De jongste deelnemer is de 12-jarige Stephan Lalonde uit Frankrijk, de oudste deelnemer is de 64-jarige Duitser Eggert Bulk. Voor kinderen van 6 tot 14 is er een speciale kinderwedstrijd, waarvoor zich twintig deelnemers hebben ingeschreven. Naast het WK Ligfietsen zijn er ook spectaculaire wedstrijden met roeifietsen, buikfietsen, handbikes en gravelraces te zien. Bovendien is er een uitgebreide informatiemarkt en zijn alle ligfietsen uit te proberen door het publiek.

Mensaangedreven voertuigen
Cycle Vision is al zeven jaar hét evenement voor liefhebbers van voertuigen die door menselijke energie worden voortbewogen. Dit jaar zijn ook weer veel nieuwe ontwikkelingen te zien. Zo zal de Flyke opstijgen vanaf de baan met een parapente, de Hoverfiets van TU Delft is aanwezig en de plannen voor een mensaangedreven vliegtuig onder de naam Team Icarus worden gepresenteerd. Daarnaast is Cycle Vision dit jaar uitgebreid met het Tallbikefestival. In 2000 trokken deze 'hoge fietsen', zoals de boomfiets, heel wat bekijks op het Fietsfeest van de Fietsersbond in het Vondelpark in Amsterdam. Sindsdien zijn er meerdere gebouwd, die op 5 en 6 juni in Lelystad bewonderd kunnen worden. Cycle Vision trekt jaarlijks zo'n 3000 bezoekers.
Meer informatie, een routebeschrijving en het complete programma staat op www.ligfiets.net/cyclevision

Voor meer informatie of overleg over opnames e.d. kunt u terecht bij persvoorlichter Arien de Jong, 06-20504419 of Kees Bakker, consumentenvoorlichter van de Fietsersbond 06-40492325

Dit bericht is verspreid via de pers-mailinglist van de Fietsersbond (http://www.fietsersbond.nl). Via deze mailinglist ontvangt u de persberichten van de Fietsersbond. Aan- en afmelden kunt u via de website van de Fietsersbond: http://www.fietsersbond.nl/pers

Fietsersbond, Postbus 2828, 3500 GV Utrecht, tel. 030-2918171