Gemeente Enschede

Persbericht

Enschede, 3 juni 2004

Arameeërs in diaspora verenigd in Nederland

Zaterdag 5 juni en zondag 6 juni zal een Internationale voetbaltoernooi en een Culturele manifestatie voor alle Arameeërs in de diaspora in Twente plaatsvinden.

Het internationale voetbaltoernooi en de Culturele manifestatie wordt georganiseerd door Platform Aram (Enschede) in samenwerking met de Aramese Federatie Nederland.

Aan het internationale voetbaltoernooi op zaterdag en zondag zullen ruim 20 teams uit alle Europese contineten deelnemen.Het bijzondere van dit toernooi is, dat dit jaar twee teams uit Turkije aan dit evenement deel nemen; een team uit Istanbul en een team uit Tur-Abdin (de bakermat van de Aramese christenen).

De locatie voor het internationale voetbaltoernooi (zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur) is gekozen voor de velden van de voetbalvereniging Mediterraneo, Geessinkweg te Enschede. De culturele manifestatie vindt op zaterdag 5 juni om 20.00 uur plaats en is voor de locatie de "Oriënt Palace" te Beckum gekozen.

Voor de culturele manifestatie zijn verschillende organisaties en instellingen uitgenodigd zijn om kennis te maken met de Aramese Cultuur. De muziek op de culturele avond zal door twee bekend Aramese muziekbands verzorgd worden; muziek band van Meshud Elia uit Nederland en de muziekband van Aydin Aygün uit Duitsland.

Bij de culturele manifestatie staat de interculturele ontmoeting tussen de Aramese en de andere culturen centraal. Hiervoor zijn er verschillende organisaties en instellingen uitgenodigd om kennis te maken met de Aramese Cultuur. De culturele manifestatie staat enerzijds in het teken van het versterken van de onderlinge contacten onder de Arameeërs in de diaspora, anderzijds in de noodzaak van de inburgering en de goede integratie zowel in de Nederlandse als in de Europese samenleving.

Noot voor de redactie,

Gemeente Enschede