TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-06-2004

Televisie
TWEE VANDAAG
Uitzending zaterdag 5 juni
Nederland 2 - 17.58 uur

TWEE VANDAAG IN HET TEKEN VAN HET EK 2004

In de uitzending van zaterdag 5 juni telt TWEE VANDAAG af voor het EK Voetbal 2004. Nog een week te gaan en dan barst op 12 juni het voetbalfestijn los. In TWEE VANDAAG een kijkje achter de schermen bij Studio Sport en het deskundig commentaar van hoofdredacteur Johan Derksen van Voetbal International. Daarnaast komen de bewoners van een straat in Schijndel, waar zowel Portugezen als Nederlanders wonen, aan het woord en wordt er een blik op internet geworpen die laat zien dat de oranjekoorts stijgt.

Verder in TWEE VANDAAG aandacht voor de handel in beschermde diersoorten. Officieel is deze handel verboden en kunnen alleen erkende dierentuinen dit soort dieren importeren. Alleen wanneer een beschermd dier in gevangenschap geboren wordt, is het vrij verhandelbaar. Handelaren in heel Europa doen goede zaken.

De agressie tegen ziekenhuispersoneel neemt nog steeds toe. Op de EHBO en psychiatrische afdelingen hebben de medewerkers het zwaar te verduren. Een reportage van TWEE VANDAAG laat zien hoe het project Veilig Zorg medewerkers leert beter om te gaan met agressieve patiënten.

De presentatie is in handen van Ferdinand Fransen.

TWEE VANDAAG is ook te vinden op internet. Het adres is www.tweevandaag.nl.