Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Persbericht

Vuilcontainer wordt 5-sterrenhotel

Wie op 5 of 6 juni zijn vuilnis komt brengen naar een van de afvalcontainers op de hoek van de Vespuccistraat en de Jan Mayenstraat, kan rekenen op een warm onthaal. De container krijgt de uitstraling van de ingang naar een 5-sterrenhotel, inclusief rode loper en portier in uniform. Deze zal u op gepaste wijze ontvangen en de in goud gehulde container voor u openhouden.

De Zweedse kunstenares Gunilla Andersson stoort zich al lange tijd aan de rommel rond de afvalcontainers voor haar deur. Regelmatig zetten mensen hun vuilniszakken er naast, in plaats van ze er in te gooien. Ze vind dat dit maar eens afgelopen moet zijn en dat de omwonenden de containers met meer respect moeten behandelen. Met deze ontvangst hoopt ze dat haar buurtgenoten voortaan anders met de afvalcontainer voor haar deur zullen omgaan.

Op zaterdag 5 juni om 12.00 uur neemt Witte Goudriaan, wethouder stadsdeelwerken, de afvalcontainer officieel in gebruik door de eerste vuilniszak erin te gooien. U bent van harte welkom om deze opening bij te wonen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Manuel Monkau van de afdeling Communicatie van Stadsdeel De Baarsjes, tel. 06 - 22 55 55 47.