VERGOUW PUBLISHING

Deelnemers Finale Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap bekend

Op zaterdag 5 juni aanstaande nemen 14 luchtgitaristen deel aan de finale van het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap. Het zijn de winnaars van de provinciale voorronden, twee wildcards en de kampioen van 2003, Funky Jordi, die zijn titel zal verdedigen.

Het tweede Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap kent een sterke bezetting, mede doordat het aantal deelnemers aan de voorronden in totaal ruim boven de honderd is uitgekomen. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal vorronden is gestegen van 5 naar 12.

De kwaliteit van de deelnemers is technisch vooruitgegaan, aldus Organisator Gyuri Vergouw, het wachten is nu op de wijze waarop de deelnemers hun act zullen opbouwen op het grote podium van Paradiso. Ook zaken als creativiteit, charisma, artisticiteit en luchtigheid spelen een grote rol bij de beoordeling.

Het deelnemersveld 2004 bestaat uit: Funky Jordi (Rotterdam/kampioen 2003), Dirty Job (Rotterdam/Kampioen Zuid-Holland), The Viking (Molenend/Friesland), Riff Hard (Warffum/Gr., wildcard), Storm Fender (Dronten/Flevoland en Overijssel), Disease (Schijndel/Noord-Brabant), Barbie-Rock (Hansweert/Zeeland/de enige vrouw in het deelnemersveld), Destroyer (Roermond/Limburg), El Krizz (Arnhem/Gelderland/o.v.b.), Minas Margolis (Roden/Groningen), Devastator (Hoogeveen/Drenthe), McMadCore (Utrecht/Utrecht), Blom (Hilversum/Noord-Holland) en Hurricane (Lopik/Utrecht/wildcard).

Het evenement in Paradiso zal beginnen om 20.00 met een warming-up van deelnemers en bezoekers door de Belgische Jimi Hendrix Tribute band Crosstown Traffic. Tussen 20.30 en 21.45 zal de wedstrijd ontbranden tussen de deelnemers. Tijdens het juryberaad zal de band Blaze of Glory een rockshow met vette knipoog spelen. Om 22.30 zal de uitslag bekend worden gemaakt. De jury bestaat uit Stacey Rookhuizen (de jongste platenbaas van Nederland), Phil Tilli (ex-gitarist Trockener Kecks en tegenwoordig van Lucretia van der Vloot) en Gyuri Vergouw (organisator NKL en auteur van De lucht tussen mijn vingers, de universele geschiedenis van de luchtgitaar, dat onlangs is verschenen).

De winnaar van het NK Luchtgitaar wint een ticket naar het wereldkampioenschap in Oulu, Finland dat eind augustus wordt gehouden, een optreden tijdens Arrow Classic Rock en een ontmoeting met Joe Satriani, Steve Vai en Robbert Fripp. Ook voor de andere deelnemers zijn prijzen beschikbaar, waaronder een jaar lang gratis toegang tot Paradiso voor de nummer 2 en veel DVDs en boeken.

Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap

5 juni 2004; aanvang 20.00
Toegang Euro 10,-- + lidmaatschap Paradiso


---


-