Politie Groningen

Persberichten zaterdag 5 juni 2004

Provincie Groningen 05-06-2004 -

Winschoten: mannen vechten
Surveillerende politie zagen vrijdagnacht twee mannen met elkaar vechten in de Langestraat in Winschoten. De agenten scheidden de vechtenden, maar één van hen bleef de confrontatie met de andere man zoeken. De politiemensen trachtten de man te kalmeren maar hij bleef proberen met de andere man een gevecht aan te gaan. Ook gaf de man een verkeerde naam op. Tevens beledigde de verdachte de agenten door hen telkens uit te schelden. Daar op werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is na verhoor het opmaken van proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Ter Apel: bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagavond in de Hinrick van der Berghestraat in Ter Apel een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden. Bij een routinecontrole door de politie bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.7 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is de verachte met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 8 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Overschild: auto te water; bestuurder gewond
Bij een verkeersongeval op de Meenteweg in Overschild is vrijdagmiddag een 49-jarige man uit Siddeburen gewond geraakt. De man reed met zijn auto in de richting van Ten Post en werd op de kruising met het Eemskanaal zuidzijde, vlak voor de Bloemhofbrug in de flank aangereden door een tegemoetkomende en afslaande auto, bestuurd door een 60-jarige vrouw uit de gemeente Ten Boer. De auto van het slachtoffer belandde tengevolge van de aanrijding in het Eemskanaal. Hij kon zelf uit de auto komen en naar de wal zwemmen. Daar bleek de man gewond te zijn. Hij is met diverse kneuzingen naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de andere auto raakte niet gewond. De vrouw bleek echter wel onder invloed van alcohol te verkeren. Ze werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 0.9 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de vrouw met een rijverbod van 3 uur heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Haar auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger afgevoerd. De andere auto is eveneens door een takelbedrijf uit het Eemskanaal getakeld.

Appingedam: man aangehouden voor lokaalvredebreuk
In een discotheek aan de Wijkstraat in Appingedam heeft de politie vrijdagnacht een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man probeerde in de zaak portemonnees te stelen. Toen dat werd opgemerkt werd de politie gebeld en werd de man de toegang tot de discotheek ontzegd. De verdachte werd de zaak uitgezet maar sprintte weer naar binnen. Hij werd weer naar buiten gebracht maar bleef zich lastig gedragen. Daarop is hij aangehouden voor lokaalvredebreuk en meegenomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Warffum: man (42) aangehouden voor bedreiging
Een 42-jarige man is vrijdagavond door de politie aangehouden bij zijn woning in Warffum. De man wordt verdacht van bedreiging van een 31-jarige plaatsgenoot. Die was te voet onderweg naar de woning van zijn ouders, ook in Warffum en werd onderweg in de Kalverstraat in Warffum benaderd door de verdachte. Die was in het bezit van een bijl en maakte daarmee slaande bewegingen naar het slachtoffer. Die wist de verdachte de bijl afhandig te maken en ging naar zijn ouders waar hij de politie belde. Agenten hielden de verdachte thuis aan. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie heeft de bijl in beslag genomen.

Farmsum: kind gewond bij ongeval
Op de Zeesluizen in Warffum is vrijdagmiddag een 13-jarig meisje uit Weiwerd gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer reed op de fiets en een achteropkomende bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongeman uit Woldendorp, wilde haar inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre week het slachtoffertje uit naar links waarop de bromfietser haar kont ontwijken en rechts langs haar wilde rijden. Daarbij raakten beide bestuurders elkaar. De fietsster kwam te vallen en liep hoofdletsel op. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: mannen aangehouden
Twee mannen in de leeftijd van 25 en 26 jaar, beiden uit Groningen zijn vrijdagnacht door de politie aangehouden in de Trompstraat in Groningen. Agenten zagen dat de mannen plastic patatbakje op straat weggooiden. Toen de politiemensen de mannen daarop aanspraken ontstond twijfel over de door hen opgegeven persoonsgegevens. Daarop zijn beiden aangehouden en meegenomen. Aan het bureau bleek dat 26-jarige verdachte inderdaad een valse naam had opgegeven. Daarvoor krijgt hij proces-verbaal. Na verhoor zijn beiden heengezonden.

Groningen: dronken vrouw op fiets
Een 35-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmorgen door de politie aangehouden op de Westerkade in de Stad. De vrouw reed op een fiets en slingerde hevig. Een passerende politieauto claxonneerde naar de vrouw om haar attent te maken op haar gevaarlijke gedrag. Daarop stapte de vrouw af en rende naar als scheldend naar de politieauto. Ze trapte vervolgens tegen de politieauto aan. Toen een van de agenten uitstapte werd deze door de vrouw geslagen. Daar is de fietsster aangehouden. Ze verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: man en vrouw ruziën
De politie heeft vrijdagavond op het Stationsplein in Groningen een 24-jarige man uit Haren aangehouden. Getuigen belde de politie nadat ze hadden gezien dat de man ruzie maakte met een jonge vrouw en haar sloeg en schopte terwijl ze op de grond lag. De politie trof de man en de vrouw aan. De man werd aangehouden en meegenomen. Bij onderzoek bleek dat de partijen ruzie hadden gekregen en dat de vrouw de man had geslagen. Hij verweerde zich door ook te slaan waarbij de vrouw op de grond viel. Vervolgens schopte de man de vrouw nog enkele keren in het gezicht. Het slachtoffer, een 18-jarige vrouw uit Heerenveen, wenste geen aangifte tegen haar vriend te doen. De man is daarop na het afleggen van een verklaring heengezonden.

Groningen: jongens aangehouden voor poging beroving
Twee jongens van 15 en 16 jaar, beiden uit Groningen zijn vrijdagavond door de politie aangehouden aan het Elemas Pad in Groningen. De knapen worden ervan verdacht een 34-jarige vrouw te hebben willen beroven aan het Kardingermaar in Groningen. De vrouw fietste daar en zag beide verdachte staan met hun fiets. De vrouw vertrouwde dit niet en reed het natuurgebied bij Kardinge in. Toen ze omkeek zag ze dat ze door beide knapen op één fiets achtervolgd werd. Daar had de jongen die achterop zat een mes in de hand en maakte dreigende gebaren naar de vrouw. De andere jongen die de fiets bestuurde droeg een bivakmuts. Het slachtoffer zag wandelaars lopen en toen ze in hun richting fietste gingen de jongens er vandoor. Met een GSM van een wandelaar belde de vrouw de politie en tijdens het gesprek met agenten zagen deze de jongens fietsen. Ze konden worden aangehouden en zijn meegenomen naar het bureau. De verdachte zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen/Delfzijl: alcoholcontroles
Op verschillende plaatsen in de stad Groningen en in Delfzijl heeft de politie vrijdagavond alcoholcontroles gehouden. In Groningen werd van 1800 bestuurders een blaastest afgenomen. Daarvan bleken er acht te veel te hebben gedronken. De hoogste score haalde een 48-jarige automobilist uit Groningen. Hij werd aangehouden aan de Noorderhaven in de Stad. Bij hem werd 1.37 promille alcohol gemeten. s Mans rijbewijs is door de politie ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden. Bij de controles in Delfzijl werd van 788 bestuurders een blaasproef genomen. Slechts twee automobilisten bleken te veel op te hebben. Aan de Kustweg hield de politie een 64-jarige automobilist uit de plaats aan. De man scoorde bij de ademanalyse 1.75 promille. Ook zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. Na verhoor kon de man gaan. De politie zette voor de controles 33 agenten in.